Telefon fiyatlarına ‘TRT’ zammı!

Yalnızca dahili radyo alıcısı olan telefonlara uygulanan TRT bandrolü ücreti Bakanlar Kurulu kararıyla internet bağlantısı olan cihazlarda da uygulanacak. Peki telefonlara ne kadar zam gelecek?

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, “İnternet bağlantısı vasıtasıyla doğrudan veya herhangi bir yazılım veya donanım ilavesiyle radyo ve TV yayınlarını” alabilen cihazlar yüzde 6 oran üzerinden TRT bandrolü uygulamasına tabi olacak.

Buna göre, daha önce bandrol uygulamasına tabi olmayan, alıcısı olsun olmasın internete bağlanan cep telefonları yüzde 6 ve 7 oranında TRT bandrolü uygulamasına tabi tutulacak

bandrole-tabi-cihazlar-cw

İlgili Makaleler

 

İlgili resmi gazete linkine ulaşmak için tıklayın..!

 

Yalnızca cep telefonlarına değil!

Karardan yalnızca cep telefonları değil tablet ve bilgisayarlar da nasibini alıyor. Yeni uygulamaya göre artık internet bağlantısı olan tablet ve bilgisayar gibi diğer elektronik cihazlardan da yüzde 2 ve 3 oranında vergi payı alınacak.

 

Uygulama hangi cihazları kapsıyor?

Önceki uygulamalarda cihazda TV ya da radyo sinyallerini alan alıcı olması gerekiyordu. Yeni uygulamayla internete bağlı olan her akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazın TV ve radyo izleme ihtimali düşünülerek zamlanmış olacak. İnternete bağlı olmayan akıllı telefon, tablet ve bilgisayar olmadığı için alınan karar tüm cihazları kapsıyor.

 

TRT Bandrolü nedir?

3093 sayılı TRT Gelirleri Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen cihazları imal veya ithal edenler satıştan önce; ticari ithalat maksadı dışında yurda getirenler de ithal işlemlerinden önce, bandrol veya etiket almaya mecburdur.


Telefon fiyatları ne olacak?

Hem üreticilerin hem ithalatçıların yeni düzenlemeyle ilgili  tavırlarının ne olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak karardan sonra her telefona en az yüzde 6’lık bir zam gelecek. Alınan kararla birlikte 2.500 TL civarındaki bir akıllı telefona ortalama olarak 150 TL zamlanmış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu