Temassız kart ödemelerinde limit artırılıyor

7 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme ile daha önce 250 TL olan temassız kart işlem limiti 350 TL'ye yükseltiliyor.

Koronavirüs süreci ile beraber önemi daha da anlaşılan temassız kart ile yapılan ödemelerde yeni bir düzenleme yapıldı. 7 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek olan düzenleme ile 250 TL olan temassız kart işlem limiti 350 TL’ye yükseltilecek.

Konuyla ilgili açıklama Bankalararası Kart Merkezi BKM tarafından yazılı olarak yapıldı. İşte BKM’nin açıklaması:

“Ödemelerin çok daha hızlı ve kolay yapılmasına olanak sağlayan temassız ödemelere gösterilen ilgi ve güven giderek artıyor. Güvenli olmasının yanı sıra kullanıcılara hijyenik bir ödeme deneyimi sunan temassız ödemeler, günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkân sunan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 7 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 350 TL’ye çıkartılıyor. Temassız ödemeler 350 TL’ye kadar şifresiz, bu tutar üzerindeki işlemler ise temassız ve şifreli olarak yapılacak.”

Bugüne kadar 250 TL olan üst işlem limiti 7 Mayıs 2021 tarihinden 350 TL olacak. Bu tarz kartlarla daha büyük miktarlarda yapılan alışverişlerde ise şifre girilmesi gerekecek. Koronavirüs ile beraber temasın azaltılması bu tarz ödeme yöntemlerine olan talebi de artırmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu