Tesla, beklenmedik bir gecikme nedeniyle Cybertruck teslimatlarını durdurdu!

Teslimatların durdurulması, Tesla’nın 2024’ün ilk çeyreğinde 2,803 Cybertruck birimi teslim ettiğini gösteren Cox Otomotiv verileriyle çelişiyor.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Cybertruck modelinin teslimatlarını “beklenmedik bir gecikme” nedeniyle durdurduğunu duyurdu. Şirket, müşterilere araçlarının hazırlanmasında beklenmedik bir gecikme olduğunu bildirerek, önceden planlanmış teslimat randevularını iptal etti.

Gecikmenin sebebi, bir müşterinin Cybertruck Sahipleri Kulübü’nde belirttiğine göre, aracın gaz pedalıyla ilgili bir sorun nedeniyle bir geri çağırma işlemi yapıldı. Bir TikTok kullanıcısının paylaştığı videoda, gaz pedalının aşırı yağlanması sonucu pedal kapağının gevşeyip öne kaydığı ve bu durumun gaz pedalının tamamen devreye girmesine neden olduğu görülüyor. Bu durum, açıkça tehlikeli bir durum yaratıyor. Ancak Tesla, gecikme veya geri çağırmanın kesin nedenini doğrulamadı.

Üretim ve teslimatlar, Tesla’nın Texas, Austin’deki Gigafabrikasında Cybertruck üretimini artırdığı bir dönemde gerçekleşiyor. Şirket, son drone görüntülerine göre haftada yaklaşık 900 ila 1000 birim arasında üretim yapmaya yaklaşıyordu. Tesla, Kasım ayındaki lansman etkinliğinden bu yana erken ünitelerin teslimatını yapmaya başlamıştı ve birçok rezervasyon sahibi hala teslimat tarihlerini bekliyor.

Teslimatların durdurulması, Tesla’nın 2024’ün ilk çeyreğinde 2,803 Cybertruck birimi teslim ettiğini gösteren Cox Otomotiv verileriyle çelişiyor. Tesla ayrıca, Cybertruck’ı tanıtmak için ABD ve ötesinde benzersiz elektrikli aracın (EV) sergilerini başlattı. Araç ABD dışında satışa sunulmamış olsa da, bazı ülkelerde daha sıkı yaya güvenliği düzenlemeleri nedeniyle hiç satışa çıkmayabilir, ancak Tesla aracı Çin, Japonya ve Almanya’da turlattı ve bazılarına göre bir sonraki durağı Tayland olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu