Tesla’nın dahili verileri, şirketin bu yıl iş gücünün en az %14′ünü azalttığını gösteriyor!

Tesla, Aralık sonunda dünya genelindeki çalışan sayısının 140 bin 473 olduğunu bildirmişti.

Tesla, 2023 yılında büyük bir işçi azaltma hamlesi gerçekleştirdi ve global çalışan sayısını geçtiğimiz yılın sonuna göre en az %14 oranında azalttı. Şirket iç kayıtlarına göre, Tesla’nın dünya genelindeki çalışan sayısı şu an itibarıyla geçici çalışanlar dahil 121 bin kişiyi aşıyor. Bu, otomobil üreticisinin bu yılın başından itibaren iş gücünün %14’ten fazlasını kesintiye uğrattığını gösteriyor. Ancak bu rakam kesin maaş verilerinden değil, 17 Haziran itibarıyla Tesla’nın “herkes” e-posta dağıtım listesinde yer alan kişilerin sayısından elde ediliyor.

Çalışanlara, “Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Tesla, olağanüstü performans için hisse senedi opsiyonları tahsis etmek için kapsamlı bir inceleme yapacak.” dendi. Ayrıca, opsiyon tahsisatlarının şirket için olağanüstü bir şey yapan herkese verileceğini ekledi. Tesla’nın performansa dayalı ödüllerini yeniden başlatma planı, daha önce durdurulan performansa dayalı ödüllerin yeniden başlatılması olarak Reuters tarafından ilk kez rapor edildi.

Tesla’nın işten çıkarma duyurusu Nisan ayında geldi. Musk, şirket genelinde bir e-posta göndererek otomobil üreticisinin personelinin %10’dan fazlasını kesmeyi planladığını belirtti. İşten çıkarmalar o noktada zaten başlamıştı. Bloomberg, Musk’ın %20’lik bir personel kesintisi hedeflediğini bildirdi. Musk, sayının daha da büyük olabileceğini belirtti.

Tesla’nın Dahili Verileri, Şirketin Bu Yıl İşgücünün En Az %14′ünü Azalttığını Gösteriyor!
Tesla’nın Dahili Verileri, Şirketin Bu Yıl İşgücünün En Az %14′ünü Azalttığını Gösteriyor!

Nisan ayının ilerleyen günlerinde şirketin birinci çeyrek kazanç çağrısında, Tesla’nın 2019’da başlayan “uzun bir refah dönemi” sonrasında %25 ila %30 verimsizlik seviyesine ulaştığını söyledi. “Yol boyunca bazı düzeltmeler yaptık.” dedi Musk. “Ancak şirketi büyümenin bir sonraki aşaması için yeniden yapılandırmanın zamanı geldi.” Dördüncü çeyrek için bir dosyada Tesla, Aralık sonunda dünya genelindeki çalışan sayısının 140 bin 473 olduğunu bildirmişti.

Bu rakam kadrolu ve saat ücretli personeli temsil ediyor. “Herkes” e-posta listesi geçici çalışanları da içeriyor. 121 bin civarında olan bu rakam, Tesla’nın 2023 sonundan bu yana genel çalışan sayısını en az %14 oranında azalttığını gösteriyor.

Şirket daha sonra bu kişilerden bazılarını yeniden işe aldı. Bu daha geniş kesintiler, Tesla’nın yaşlanan elektrikli araç yelpazesiyle mücadele ettiği ve Çin’deki artan rekabetin yanı sıra Musk’ın “tutumları” ve “siyasi çıkışları” nedeniyle marka itibarının azaldığı bir döneme denk geliyor. İlk çeyrekte Tesla, 2012’den bu yana en büyük düşüş olan %9’luk bir gelir düşüşü bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu