Tesla’dan devrim niteliğinde hamle: Kablosuz şarj sistemi geliyor!

Tesla'nın yeni kablosuz ev şarj istasyonu, otonom sürüş teknolojisine geçişte şirketin öncü rolünü vurguluyor.

Tesla, önümüzdeki dönemde elektrikli araçlar için devrim niteliğinde bir gelişme üzerinde çalışıyor. Şirket, kablosuz şarj teknolojisine yönelik çalışmalarını hızlandırıyor.

Tesla’nın kablosuz şarj konseptiyle ilgili söylentiler yıl boyunca devam etti. Şirket, bu teknolojiyi geliştirmek amacıyla Avrupa merkezli bir şirket olan Wiferion’u satın aldı. Wiferion daha önce Tesla ile iş birliği yapmış ve araçlarını tanıtım videolarında kullanmıştı. Tesla, Wiferion’u Temmuz ayında satın almasını tamamladı ancak şirketi satarak, şirketin mühendis ekibini bünyesinde tuttu.

Tesla’nın elektrikli araç stratejisi değişiyor

Kablosuz şarj, araç kullanıcıları için şarj işlemini pratikleştirmenin ötesinde, Tesla’nın otonom sürüş teknolojisine hazırlık adımlarından biri olarak öne çıkıyor. Bu teknoloji, araçların kendi başlarına şarj olabilmesini sağlayarak sürücüleri bu işlemden kurtarıyor.

Geçmişte Tesla, otomatik robot kollarını kullanarak bu görevi yerine getirmeyi tercih etmişti. Ancak, şirketin yakın zamanda kablosuz şarj istasyonlarına odaklanan bir start-up’ı satın alması, Tesla’nın stratejisindeki değişikliği gösteriyor.

Tesla’nın yeni kablosuz ev şarj istasyonu, otonom sürüş teknolojisine geçişte şirketin öncü rolünü vurguluyor. Henüz lansman tarihi belli olmasa da, bu yenilikçi adım, elektrikli araç pazarında beklenen ilgiyi çekecek gibi görünüyor. Detaylar ve güncellemeler için ise, şirketin resmi duyuruları bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu