Türk şirketler verimlilik için mobilite diyor

Firma ölçeği bazında inceleme yapıldığında; diğer ölçeklerden farklı olarak büyük ölçekli firmalarda tablet ve dizüstü bilgisayarlar daha öne çıkıyor. Çalışanların veriye ve uygulamalara erişim düzeyini limitleme unsurlarının başında ise veriye ulaşabilmek için kullanılan cihaz geliyor.
Kurumsal mobilite yönetimi ve sanallaştırma vazgeçilmezler olma yolunda
Araştırmadan çıkan sonuçlardan biri; masaüstü sanallaştırmanın artan önemi. Şirketlerin %51’i mobil bir organizasyon için masaüstü sanallaştırmanının önemine inanıyor ve gerekli görüyor. Yine %51’i uygulama sanallaştırmayı aynı önemde görürken, bu iki sonuç sanallaştırmanın mobilitedeki yerini her geçen gün daha da güçlendirdiğini gösteriyor. Şirketler mobil destekli bir organizasyon olmak adına ayrıca %63 ile web tabanlı uzaktan desteğe, yüzde 59 ile dosya paylaşımı ve depolama hizmetlerine, %57 ile de kurumsal mobilite yönetimine büyük önem veriyor.
En çok satış ve pazarlama departmanları mobil çözümleri talep ediyor
Mobil çözümler kullanan veya kullanacak departmanların başında; satış ve pazarlama departmanları geliyor. Pazar genelinde %74 ile satış ve pazarlama bölümleri ilk iki sırayı alırken, idari, kurumsal yönetim birimleri ve satın alma bölümleri de %73 ile üçüncülüğü paylaşıyor. Büyük ölçekli firmalarda ise bilgi sistemleri departmanları ilk sırada yer alıyor. Bu birimler mobilitede öncülüğü üstlenen birimler olarak öne çıkıyor.
Türkiye’de kapsamlı kurumsal mobilite çözümü kullanan şirket sayısının 20 civarında olduğuna dikkat çeken Citrix Türkiye Ülke Lideri Altan Cengiztekin, “Kurumsal mobilite yönetimi dünyada olduğu gibi Türkiye’de de öncelik kazanıyor. Teknolojide en hızlı büyüyen alanlardan biri bu. 2014’te 1 milyar dolar olan kurumsal mobilite yönetimini pazarının 2017’de 2.2 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu Citrix olarak burada büyük bir potansiyel görüyoruz” dedi.
Masaüstü ve uygulama sanallaştırma alanında önde gelen şirketlerden olan Citrix,  2013 sonuna doğru Türkiye’de ofisini açtı. İstanbul ve Ankara ofislerinde toplam 9 çalışana sahip olduklarını söyleyen Cengiztekin, 2014’te yüzde 35 büyüme kaydettiklerini vurguladı. Cengiztekin, Türkiye’de 50 iş ortağı ile faaliyet gösterdiklerini, faaliyet alanlarının ağırlıklı olarak finans, Telekom, perakende ve kamu olduğunu sözlerine ekledi.

Önceki sayfa 1 2

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu