UNIQ, ‘’Çağrı Merkezi Müşteri Deneyimi Araştırması’’ sonuçlarını açıkladı

UNIQ CEO’su Alp Kohen
UNIQ CEO’su Alp Kohen
UNIQ tarafından Türkiye’de ilk kez yaptırılan ‘’Çağrı Merkezi Müşteri Deneyimi Araştırması’’ sonuçlarına göre çağrı merkezindeki deneyiminden memnun kalan müşteriler markaya olan bağlılıklarını sürdürüyor. Araştırmada her iki kişiden biri (%53) markayı tavsiye edebileceğini belirtirken, marka sadakatini kaybedenlerin yüzde 81’i, bunda çağrı merkezi deneyiminin etkili olduğunu söylüyor.
Çağrı Merkezlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti sunan UNIQ Eğitim ve Danışmanlık, müşteri deneyimini ve sadakatini ölçümleyen araştırma sonuçlarını yayınladı.

Çağrı Merkezini Arayıp Hizmetten Memnun Kalanlar Markayı Kullanmaya Devam Ediyor

UNIQ Eğitim ve Danışmanlığın yaptığı araştırma sonuçlarına göre çağrı merkezini arayan müşteriler (inbound) yaşadıkları deneyimi direkt olarak markaya olumlu ya da olumsuz olarak yansıtıyor. Çağrı merkezlerini arayarak sunduğu hizmetten memnun kalan kullanıcılar yüzde 67 oranı ile markayı kullanmaya devam ediyor. Çağrı merkezinin müşteriye sunduğu hizmetten memnun kalmadığı için ‘rakip markaya geçmeyi düşünenlerin’ oranı yüzde 11 iken direkt ‘rakip markayı kullanmaya başlayanların’ oranının ise yüzde 7 olduğu görülüyor.

Çağrı Merkezi Tarafından Aranıp Memnun Kalmayanların %22’si Rakip Markaya Gidiyor

Çağrı merkezleri tarafından aranan müşteriler (outbound) ise aldıkları hizmetten memnun kalırlarsa yüzde 48 oranıyla markasına olan bağlılığını devam ettiriyor ve markayı kullanmaya devam ediyor. Aldığı hizmetten memnun kalmayanlar ise yüzde 22 oranıyla rakip markayı kullanmaya başlıyor.
Müşterilerin çağrı merkezinden aldıkları hizmet ile markalarına bakış açılarının değiştiğini belirten
, yaptıkları Türkiye Çağrı Merkezi Müşteri Deneyimi araştırmasında kendisi için en anlamlı sonuçlardan birinin Çağrı Merkezi deneyimi ile marka/kurum sadakati arasındaki bağı ortaya koyması olduğunu belirtti. Kohen “Marka sadakatinden vazgeçen müşterilerin %81’i çağrı merkezi deneyiminden memnun kalmayanlar. Çağrı merkezlerinin müşteri sadakati için önemi ve rolü çok büyük” dedi.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu