WeWalk’tan akıllı baston geliyor

Akıllı baston olarak adlandırılan teknolojik baston, görme engeli olan vatandaşların diğer eli olacak.

Teknolojik gelişmeler her geçen gün artıyor ve bizler de onun hızına bazen yetişemiyoruz. Buna bağlı olarak şimdi paylaşacağımız haber de son derece önemli. WeWalk, görme engelli bireyler için oldukça faydalı bir teknoloji geliştiriyor.

Akıllı baston olarak adlandırılan teknolojik baston, görme engeli olan vatandaşların diğer eli olacak. İngiltere merkezli bir firma olan WeWalk, son zamanlarda çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. Buna ek olarak tanıtımını yaptıkları akıllı baston da oldukça kullanışlı. Ayrıca firma, bu teknoloji için de ortalama 2,5 milyon dolar kadar yatırım aldı.

Yatırım yapanlar arasında ünlü futbolcu İlkay Gündoğan’ın da bulunduğu bu proje aslında oldukça önemli. Peki akıllı baston tam olarak ne ve nasıl çalışıyor? Genel olarak baktığımızda WeWalk akıllı baston kullanıcılarının etrafta gezinmesine yardımcı olacak, GPS özellikli ve aynı zamanda akıllı telefon uygulaması da var. Buradan kurulumu gerçekleştiriliyor ve sesli komut sistemleriyle de kullanıcıya yardımcı oluyor.

İlgili Makaleler

WeWalk Akıllı Baston 2019 yılının da en iyi icatlarından birisi olarak değerlendiriliyor.

Şimdiye kadar bu uygulamayı kullanan kişilerse oldukça memnun. Ayrıca ortalama 600 ABD dolarına sahip bastonu almak da zor değil. Ürünü daha da genişletmek için çalışmalarını sürdüren firma, yeni özellikler eklemeye de devam ediyor.

Uygulama içerisinde kaldırımdaki bir engele karşı kullanıcıyı uyarma ya da adım adım navigasyon imkanı da sunuyor. Bu uygulamanın geliştirilmesindeki asıl amaç ise yol işaretlerini algılayabilen ya da kullanıcıya bir otobüsün hangi hatta ait olduğunu söyleyebilen yapay zeka oluşturmak.

WeWalk uzmanlar en iyi ve en yeni teknolojiyi aradıklarını dile getiriyor. Akıllı telefon algılamasını da kullanarak sensör verimliliğini ve maliyetini en üst düzeye çıkarabilmek için de uğraşıyorlar.

Kullanıcıya en iyi hizmeti sunmak amacıyla çalışmalarına yeni entegrasyonlar da ekleyecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu