WhatsApp, Android tasarımını değiştiriyor

Bu yeni tasarım, bir süredir kullanımda olan WhatsApp iOS uygulamasındaki alt gezinim çubuğuna benziyor.

WhatsApp, Android uygulamasında iOS benzeri bir alt gezinim çubuğu getiren yeni bir özelliğin testlerine başladı. Yeni özelliğin amacı, kullanıcıların uygulamanın farklı bölümlerinde gezinmelerini kolaylaştırmak.

Test edilen alt gezinim çubuğu, mevcut üst gezinim çubuğunu değiştiriyor ve sohbetler, durum, aramalar, kamera ve ayarlar için beş düğme içeriyor. Bu yeni tasarım, bir süredir kullanımda olan WhatsApp iOS uygulamasındaki alt gezinim çubuğuna benziyor.

Yeni özellik, şu anda küçük bir grup Android kullanıcısında test ediliyor ve ne zaman daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak test başarılı olursa, yakın gelecekte kullanıma sunulması bekleniyor.

WhatsApp son zamanlarda bir dizi yeni özellik test ediyor, kaçırılan aramalara katılma, yeni bir sohbet arşivleme özelliği ve çoklu cihaz desteği gibi. Şirketin ayrıca, işletim sisteminden bağımsız olarak kullanıcıların sohbet geçmişlerini bir telefondan diğerine aktarabilmelerine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Genel olarak, yeni alt gezinim çubuğu özelliğinin, Android kullanıcılarının uygulama içinde gezinmelerini ve farklı bölümlere hızlı ve kolay erişmelerini sağlayarak kullanımı daha kolay hale getirmesi bekleniyor. Ancak özelliğin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı ve geniş çapta uygulanıp uygulanmayacağı henüz belirsiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu