Elon Musk, Wikipedia’ya 1 milyar dolar veriyor! Ama bir şartla…

Musk, Wikipedia'nın bazı makalelerinin taraflı ve eksik olduğunu savunuyor.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Wikipedia’yı hedef alan bir tweet attı. Musk, Wikipedia’nın ismini “Dikipedia” olarak değiştirirse 1 milyar dolar bağışlayacağını açıkladı.

Musk’ın bu teklifi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar Musk’ın teklifini komik bulurken, bazıları ise Wikipedia’nın ismini değiştirmesinin bir anlamı olmadığını savundu.

Elon Musk, Wikipedia'ya 1 Milyar Dolar Veriyor! Ama Bir Şartla...
Elon Musk, Wikipedia’ya 1 Milyar Dolar Veriyor! Ama Bir Şartla…

Musk’ın bu teklifinin birkaç nedeni olduğu düşünülüyor. Musk’ın paylaşımı internetin en büyük ansiklopedisi konumunda bulunan Wikipedia’nın güvenilirliğini sorgulatma amacı taşıyor olabilir. Wikipedia kurucu ortağı Jimmy Wales, defalarca Twitter CEO’su Elon Musk’un Twitter içeriklerini sansürleme kararını eleştirmişti. Elon Musk, bunu unutmayarak rövanş almak istiyor olabilir.

Wikipedia, Musk’ın teklifine henüz bir yanıt vermedi. Ancak, Wikipedia’nın ismini değiştirmesi olası görünmüyor. Wikipedia’nın misyonlarından biri, tarafsız ve doğru bilgi sağlamaktır. Ancak bunu ne derece sağladığı zaman zaman tartışma konusu olmakta.

Elon Musk’ın Wikipedia’ya yönelik eleştirileri

Musk, Wikipedia’ya yönelik eleştirilerini daha önce de dile getirmişti. Musk, Wikipedia’nın bazı makalelerinin taraflı ve eksik olduğunu savunuyor. Musk, Wikipedia’nın daha güvenilir bir kaynak olması gerektiğini düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu