Winamp devri sona erdi

Popüler medya oynatıcısı Winamp kepenk kapatma kararı aldı.

En popüler medya oynatıcıları arasında olan Winamp, dün yapımcıları tarafından yapılan duyuru ile 20 Aralık’ta kapatma kararı aldı. 15 yıl önce doğan Winamp’ın kapanacağı duyurusu da sitesinde küçük bir banner ile yapıldı.

Değiştirilebilir skinleri yüzyılın dönümünde son derece popüler bir medya oynatıcısıydı fakat, 1999 yılında AOL tarafından satın alınmasından bu yana çok gelişme gösteremedi.

Bocalama yıllarından sonra, Winamp, Android ve Mac sürümlerini sırasıyla 2010 ve 2011’de yayınlamıştı. Fakat, bunun çok geç ve çok küçük bir gelişme olduğu ortaya çıkmış oldu.

Eğer yine de Winamp’tan ayrılamam diyorsanız tarihe gömülmeden önce vakit varken kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirmeniz de fayda var.

Winamp’ın tarihçesi

Winamp ilk kez 1996 yılında Justin Frankel tarafından geliştirilip yayımlandı. Winamp’ı programlayanlar arasında Ben Allison (benksi), Will Fisher, Taber Buh, Maksim Tyrtyshny ve Chris Edward önemli yer tutar. Winamp, 2005 yılının sonunda 50 milyon kullanıcıya ulaşarak Windows Media Player’a ciddi rakip oldu. Hızla artan kullanıcı sayısı 2005’nin sonundan itibaren biraz yavaşlasa da Nullsoft geliştirdiği yeni dış görünüm ve AOL tecrübesini de arkasına alarak çevrimiçi hizmetler ile yeniden ilgi odağı olmayı başardı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu