Xbox Stream Box prototip görüntüleri ortaya çıktı

Yeni Xbox Series S ve Series X oyun konsolları, tedarik sorunlarına rağmen en çok satan Xbox konsolları olmayı başardı. Bununla birlikte Xbox, Xbox Game Pass hizmetini bir tanesi TV ekranlarına taşınmaya başlıyor.

Xbox geçen ay, Xbox deneyimini bir denetleyici dışında ekstra donanım olmadan internete bağlı TV’lere getirmek için TV üreticileriyle birlikte çalıştığını söyledi. Bu uygulama, kullanıcıların TV’lerinde xCloud adlı oyun akış hizmetine erişmelerine izin verecek.

İnternete bağlı olmayan TV’ler için başka bir seçenek olacak: Xbox akış cihazı. Bu cihaz bir TV’ye veya harici monitöre bağlanacak ve kullanıcıların xCloud’a erişmesine izin verecek. Şimdi ise Xbox Stream Box adlı bir prototipin detaylarıyla birlikte iddia edilen görüntüler internette ortaya çıktı.

https://twitter.com/PostUp_bbb/status/1421527051174023170?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1421527051174023170%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gizmochina.com%2F2021%2F07%2F31%2Falleged-xbox-stream-box-prototype-images-and-features-leaked-online%2F

Cihaz, keskin köşeleri ve beyaz kaplaması olan bir küboiddir. Üstte, sol üst köşede bir Xbox logosu bulunuyor. Ön tarafta bir USB-A bağlantı noktası ve bir güç düğmesi yer alırken arkada bir ethernet bağlantı noktası, büyük olasılıkla güç için bir USB-C bağlantı noktası ve bir HDMI bağlantı noktası bulunuyor.

Cihazın bazı özelliklerini listeleyen üçüncü bir görüntü, prototipin bu yılın başlarından olduğunu ve tasarımın değiştirildiğini söylüyor. Ayrıca, bu yılın sonuna kadar piyasaya sürülmesinin beklendiğini, ancak küresel çip kıtlığı nedeniyle bunun pek olası olmadığını ortaya koyuyor. Ne olursa olsun, cihazın bu yıl piyasaya sürülme olasılığı hala var.

Özelliklere gelince, akış kutusunun 64 mm x 89 mm ölçülerindeki bir iskambil destesinden biraz daha kalın ve daha geniş olduğu söyleniyor. Kullanıcılar TV’ye bağlandıklarında oyun konsollarından veya xCloud’dan yayın yapabilecekler. Ayrıca cihaza yalnızca bir Xbox denetleyicisi değil, kablosuz klavye ve fare de bağlayabilecekler. Xbox akış kutusunda yerleşik Wi-Fi bulunuyor. Bunun yerine arkadaki ethernet bağlantı noktasına bir kablo da takılabiliyor. Bahsedilen diğer özellikler ise Parti Sohbeti desteği ve HBO ve Disney+ gibi akış uygulamaları oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu