Xiaomi 14 Ultra: 2024’ün en iyi kameralı telefonu olmaya mı geliyor?

Telefon, sadece kamera özellikleriyle değil, diğer donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Xiaomi, yakında 14 Ultra modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Telefonun kamera özellikleri ve örnek fotoğrafları ise internete şimdiden sızdı bile. Cihaz, 108 MP ana kamera, 12 MP telefoto kamera ve 13 MP ultra geniş açılı kamera olmak üzere üçlü arka kamera kurulumuna sahip olacak. Ayrıca ön kamera olarak da 20 MP çözünürlüğünde bir sensör yer almakta.

Hangi kamera ne işe yarıyor?

50 Megapiksellik Ana Kamera: Xiaomi 14 Ultra’nın kalbinde 50 megapiksellik devasa bir ana kamera yer alıyor. Bu kameranın, Sony’nin IMX989 sensörünü kullanacağı ve 1 inçlik büyük bir sensör boyutuna sahip olacağı söyleniyor. Bu sayede telefon, düşük ışıkta bile olağanüstü fotoğraflar ve videolar çekebilecek.

48 Megapiksellik Ultra Geniş Açı Kamerası: Cihaz, ana kameraya ek olarak, 48 megapiksellik bir ultra geniş açı kamerasına da sahip olacak. Bu kamera, geniş manzaraları ve grup fotoğraflarını kusursuz bir şekilde yakalayabilmekte.

50 Megapiksellik Periskop Telefoto Kamerası: Cihazda, 5x optik zoom yapabilen 50 megapiksellik bir periskop telefoto kamerası da yer alıyor. Bu kamera sayesinde uzaktaki nesneleri detaylandırarak çekebilmek mümkün.

Xiaomi 14 Ultra: 2024'ün En İyi Kameralı Telefonu Olmaya mı Geliyor?
Xiaomi 14 Ultra: 2024’ün En İyi Kameralı Telefonu Olmaya mı Geliyor?

Telefon, sadece kamera özellikleriyle değil, diğer donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Telefon, 6.81 inç büyüklüğünde ve 1440 x 3200 piksel çözünürlüğünde bir AMOLED ekran taşıyacak. Ekran, 120 Hz yenileme hızı ve 480 Hz dokunmatik örnekleme hızına sahip. Ayrıca, Corning Gorilla Glass Victus ile korunmakta.

Xiaomi 14 Ultra kamera özellikleri
Xiaomi 14 Ultra kamera özellikleri

Telefonun gücünü, Qualcomm Snapdragon 888+ işlemci sağlayacak. Bu işlemciye, 8GB veya 12GB RAM ve 256GB veya 512GB dahili depolama eşlik edecek. Telefonun bataryası ise 5000 mAh kapasiteli olacak. Ek olarak 120W kablolu ve 50W kablosuz hızlı şarjı desteklediğini belirtelim. Telefonun yazılımı ise Android 11 tabanlı MIUI 12.5 olacak.

Xiaomi 14 Ultra, 11 Ağustos’ta resmi olarak tanıtılacak. Telefonun fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz bilinmiyor. Ancak telefonun, Xiaomi’nin en üst seviye ve en pahalı modellerinden biri olması muhtemel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu