Xiaomi Mi 11, Mi 11 Pro, Mi 11 Ultra’ya Android 12 tabanlı MIUI Beta güncellemesi

Temmuz ayında Xiaomi, bazı cihazları için Android 12 tabanlı MIUI yapılarını test etmeye başladı. İki ay sonra, bu telefonlardan üçü olan Mi 11, Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra, MIUI Kapalı Beta sürümünde Android 12 yazılım sürümlerini almaya başladı.

ITHome tarafından hazırlanan bir rapora göre Xiaomi, Çin’de Mi 11, Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra için yeni bir MIUI Kapalı Beta sürümüne hazırlanıyor. Söz konusu güncelleme 21.9.17 yapı numarası ile gelicek ve beraberinde Android 12’yi getiriyor. Bu Android 12 tabanlı, halka açık ilk MIUI sürümü fakat, şu anda yalnızca üç akıllı telefon ve bir bölge (Çin) ile sınırlı.

Tüm bunlara rağmen, Android’in en son sürümünün yakın zamanda Mi 11 serisinin uluslararası varyantlarına ulaşmasını henüz beklenmiyor çünkü yazılım halka açık test aşamasına daha yeni girdi.

Kısacası Xiaomi cihazları için haftalık MIUI Beta derlemeleri yayınladığı bilinen tek Android OEM’dir. Bu sürümde yeni özellikler tanıtılıyor ve yavaş yavaş Çin’deki Kararlı sürümüne ve ardından diğer ülkelere doğru ilerliyorlar.

Bu nedenle, Android 12 artık MIUI Beta sürümünde Mi 11, Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra için kullanıma sunulmuş olsa da, MIUI Kararlı sürümüne ulaşmak biraz zaman alacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu