Xiaomi, ‘retina düzeyinde’ ekrana sahip yeni AR gözlüklerini tanıttı

Gözlükler, kullanıcıların akıllı telefonuna tescilli yüksek hızlı ara bağlantı veri yolu sayesinde kablosuz olarak bağlanıyor. 

Çinli akıllı telefon devi Xiaomi, Barselona’da düzenlenen MWC 2023 Dünya Mobil Kongresi’nde en son cihazı Xiaomi Kablosuz AR gözlüğünü tanıttı. Gözlükler, kullanıcıların akıllı telefonuna tescilli yüksek hızlı ara bağlantı veri yolu sayesinde kablosuz olarak bağlanıyor. 

Xiaomi’nin bu yeni AR giyilebilir cihazı, yalnızca 126 gram ağırlığıyla çok hafif. Şirket cihazı karbon fiber, magnezyum alaşımı ve kendi geliştirdiği bir silikon-oksijen anot pili gibi hafif malzemeler kullanarak geliştirdi. Xiaomi, gözlüklerin “retina düzeyinde” bir ekrana sahip olduğunu da söyledi. Ayrıca, bir görüntüyü yeniden oluşturmak için serbest biçimli ışığa kılavuzluk eden prizmalara da sahip olan gözlüklerde, 1200 nit maksimum parlaklık sunan bir çift MicroLED ekran kullanıldı. Ek olarak Xiaomi AR gözlükleri, farklı ışık koşullarında görüntülemeyi kolayca ayarlamak için elektrokromik camlara da sahip. 

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition, Xiaomi 13 Serisinde veya OnePlus 11 gibi diğer Snapdragon Spaces’e hazır telefonlara kablosuz olarak bağlanabiliyor. Qualcomm’un Snapdragon XR2 Gen 1 yongası ile birlikte gelen cihazın, yerleşik depolama alanı olmaması da dikkat çekiyor. Bu nedenle gözlükler, farklı uygulamaları çalıştırmak için Snapdragon Spaces XR geliştirme platformundan destek alacak.

Xiaomi’ye göre, AR gözlük kullanıcıları Mi Share’in uygulama akışı özelliğini kullanarak YouTube ve TikTok üzerinden içerik izleyebilecek. Ayrıca, kullanıcılar arayüzde hareket etmek ve gerçek hayattaki nesnelerle etkileşim kurmak için hareketlere güvenebilir. Xiaomi AR gözlük ayrıca, kullanıcıların akıllı bir lambayı açıp kapatmasına ve jestleri kullanarak TV’den gözlüklere bir ekran görüntüsü “yakalamasına” olanak tanıyor.

Tüm bu özellikler kulağa harika gelse de, cihazın prototip aşamasında olduğu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle, gözlüklerin ne kadar iyi olduğunu söylemek zor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu