Xiaomi Watch Color 2, 12 güne varan pil ömrü ile fark yaratıyor

Dün gerçekleştirilen Xiaomi CIVI lansmanında bir güzel haber de giyilebilir teknolojinin önde gelen ürünü olan akıllı saat tarafından geldi. Xiaomi, 2019 sonunda piyasaya sürdüğü akıllı saati Xiaomi Watch Color'un bir üst modeli olacak olan Xiaomi Watch Color 2'yi kullanıcıların beğenisine sundu.

Orijinal Xiaomi Watch Color ve Xiaomi Watch Color Sports Edition gibi, yeni Xiaomi Watch Color 2 de sportif bir tasarım sergiliyor. Akıllı saat, metal bir çerçeveye sahip ve yaklaşık 36.3 g ağırlığa sahip.

Saatin gövdesi üç renkte (Beyaz, Mavi ve Siyah) geliyor. Ancak müşteriler altı farklı renkteki kayıştan (Beyaz, Mavi, Siyah, Sarı, Turuncu ve Yeşil) birini seçebilirler. Kullanıcılar cihaz gövdesi ile uyumlu 3 renk içinden tercih yapabilirken diğer 3 kayış rengi için ekstra ücret ödeneceği söyleniyor.

Xiaomi Watch Color 2, 326 PPI ve 60Hz yenileme hızında 1.43 inç dairesel AMOLED ekrana sahip. Kullanıcılar, 200’den fazla çeşit içeren arka plan koleksiyonu içerisinden seçim yapıp ekrana uygulayarak saatlerini özelleştirebilirler.

Diğer akıllı giyilebilir cihazlar gibi, Watch Color 2 de kalp atış hızı izleme için bir PPG sensörü ve kan oksijen seviyesi izleme için bir SpO2 sensörü ile birlikte geliyor. Ayrıca uyku takibi, stres takibi, solunum eğitimi, adet döngüsü takibi gibi akıllı saatlerin olmazsa olmaz özelliklerini de içinde barındırıyor.

Ayrıca akıllı saat, 117 spor modu ve 19 profesyonel spor modu ile birlikte gelir. Çift frekanslı bir GNSS çipine (GPS, BeiDou, GLONASS) sahip olduğundan, kullanıcıların egzersiz sırasında yer takibi için akıllı telefonlarını yanlarında taşımalarına gerek yok. Ürün ayrıca 5 ATM basınçta dahi su geçirmeyeceğini taahhüt ediyor.

Xiaomi Watch Color 2, Xiaomi Wear uygulaması aracılığıyla Android ve iOS cihazlarla kolaylıkla bağlantı sağlayabiliyor. Akıllı cihaz kontrolleri için yalnızca Bluetooth aramasını ve Xiao AI sanal asistanını değil, Android işletim sistemine sahip telefonlar için diğer asistan hizmetlerini de destekliyor. Bunlara ek olarak, saat temassız ödemeler için NFC desteğini sunuyor.

Son olarak, Xiaomi Watch Color 2, tam şarjla 12 gün dayanacak şekilde tasarlanan 470mAh pil ile destekleniyor. Akıllı saatin manyetik şarj cihazıyla tamamen şarj olması yaklaşık 2,5 saat sürüyor.

Xiaomi Watch Color 2, Çin’de 155 USD olarak fiyatlandırılıyor. Giyilebilir cihaz şimdiden ülkede ön siparişe açıldı. Akıllı saatin 30 Eylül’de Çin’de satışa çıkacağı biliniyor. Çinli teknoloji devinin daha önceki akıllı saat ve akıllı bilekliklerinin de globalde yakın zamanda satışa çıkacağı düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu