Xiaomi’den NFC ile ödeme yapabilen Mi Pay kayışlar geliyor

Xiaomi'den bugün Çin'de gerçekleştirilen "Temassız Ödemelerin Geleceği" etkinliğinde üzerinde çalıştığı NFC ile temassız ödeme yapabilen Mi Pay kayışlar geliyor.

Ürün şimdiye kadar alışılanın aksine temassız ödeme için bir akıllı cihaz yerine sadece bir kayıştan oluşuyor ve içerisinde temassız ödeme altyapısına sahip bir şekilde gelecek. Çinli teknoloji devi ürünün lansman tarihini açıklamazken ürünün Ar-Ge’sinde dünya çapında çeşitli finans firmaları ile ortak çalışmalar yaptığını açıkladı.

Geçtiğimiz yaz Xiaomi NFC ödeme özellikli akıllı bileklik olan Mi Band 6’yı da tanıtmıştı. Fakat Türkiye dahil birçok ülkede henüz NFC ile akıllı saatlerden veya bilekliklerden ödeme yapmamıza izin verilen bir regülasyon yok. Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerinin NFC destekli akıllı saatlerinden ödeme yalnızca yurtdışı kredi ve banka kartları ile yapılabiliyor.

Xiaomi’nin yapmış olduğu uzaktan ödeme destekli kayışlar bantlar veya akıllı saatlerin hayatı çok kolaylaştırdığı yadsınamaz bir gerçek. Cebinizden hiçbir şey çıkarmadan sadece kolunuzdaki giyilebilir teknolojiyi uzatarak metrolardaki turnikelerden geçmek, mağazalarda alışveriş sonrası kasalara ödeme yapmak gibi gelişmiş ülkelerde halihazırda gerçekleşen teknolojilerin ülkemiz için de çok uzak olmadığını düşünüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu