Sanal dünyada ünlülerle buluşma fırsatı: Dijital ikizlerin çağı başladı!

Dijital ikizler oluşturmak için Soul Machines, detaylı 3D taramalar yaparak yüz hareketleri ve cilt dokusunu yakalıyor.

Yeni Zelanda merkezli Soul Machines şirketi, ünlülerin gerçekçi dijital ikizlerini yapay zeka kullanarak oluşturuyor. Bu dijital avatarlar, görünüş ve ses bakımından gerçek kişilere yakın tasarlanıyor. Örnekler arasında k-pop grubu Got7 üyesi Mark Tuan, boksör Francis Ngannou, eski NBA oyuncusu Carmelo Anthony ve golf efsanesi Jack Nicklaus’ın dijital ikizleri bulunuyor.

Dijital ikizler, video aramalarına benzer şekilde sohbet edebiliyor. Kullanıcının duygularına ve ifadelerine tepki verebiliyorlar, örneğin kullanıcı gülünce onlar da gülüyor. Bu teknoloji, ünlüler ve hayranları arasında daha kişisel etkileşim sağlayarak yeni bir etkileşim düzeyi sunuyor.

Dijital ikizler oluşturmak için Soul Machines, detaylı 3D taramalar yaparak yüz hareketleri ve cilt dokusunu yakalıyor. AI, röportajlar ve podcastler gibi çeşitli kayıtları kullanarak dijital ikizin gerçekçi bir sesini oluşturuyor. Ayrıca bu dijital ikizler çoklu dillerde konuşabiliyor, ancak farklı aksanlarla.

Yanıtları üretmek için dijital ikizler, OpenAI tarafından geliştirilen GPT-3, bir makine öğrenme modelini kullanıyor. Bu, onların gerçek hayattaki karşılıkları gibi yanıtlar vermesini sağlıyor, ünlülerin kişisel hayatları hakkında bilgi veriyor.

Yapay zeka, dijital ikizler
Yapay zeka, dijital ikizler

Bir dijital ikizle her etkileşim, AI’nın öğrenmesine ve iyileşmesine yardımcı oluyor. Ancak, verebileceği yanıtların çeşitliliğinde bir sınırlama var. Sistem her konuşmadan öğreniyor ve daha insanımsı bir şekilde etkileşimde bulunma yeteneğini geliştiriyor.

Dijital ikizler, on binlerce hayranın aynı anda etkileşimde bulunmasını sağlayarak, geniş çaplı, birebir etkileşimler sağlıyor. Hayranlardan gelen tepkiler genel olarak olumlu. Eğlence dışında, Soul Machines, dijital kişiliklerin dijital ticaret ve sosyal medya da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılmasını öngörüyor.

Farklı dijital ikizlerin sohbetlerinde farklı odaklar ve sınırlamalar var. Örneğin, Francis Ngannou’nun dijital ikizi kariyeri ve hobileri hakkında konuşurken, Jack Nicklaus’inki başarıları ve kişisel tarihine odaklanıyor. Bu etkileşimler, hikayelerini anlatmak için fotoğraflar gibi görsel yardımları içerebiliyor ve tipik sohbet robotlarından daha etkileyici olacak şekilde tasarlanıyor.

Bu teknoloji, AI ile kişiselleştirmeyi birleştirerek hayranlar ve tüketiciler için benzersiz deneyimler yaratan dijital etkileşimde önemli bir ilerleme temsil ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu