Yapay zeka ile buluşan Kia EV3 tanıtıldı!

Kia EV3 hem yenilikçi yapay zeka özellikleri hem de etkileyici teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Kia, EV3 küçük elektrikli SUV’un nihai versiyonunu tanıttı. Bu modelle birlikte önemli bir yenilik de geliyor: yapay zeka. EV3, Temmuz ayında Güney Kore’de piyasaya sürülecek ve yılın ikinci yarısında Avrupa’da satışa sunulacak. ABD pazarına da girecek olan EV3 için henüz bir tarih açıklanmadı.

İlk seri üretim yapay zeka asistanlı elektrikli araç

EV3, Kia’nın K4 modelinde ilk kez görülen sesle kontrol edilen yapay zeka asistanını içeren ilk seri üretim elektrikli araç olacak. Bu asistan, “ChatGPT üzerine kurulu” ve kullanıcıların seyahat planlaması yapmalarına ve daha fazlasına olanak tanıyacak şekilde özelleştirildi. Kia Müşteri Deneyimi Tasarımı Başkanı Pablo Martinez Masip, bu özelliğin önce Güney Kore’de, ardından Avrupa’da sunulacağını belirtti.

Performans ve batarya seçenekleri

EV3, Avrupa WLTP sistemine göre 600 km sürüş menzili sunuyor. Ancak, ABD EPA tahmini genellikle biraz daha düşük olabilir. Bu menzil, 81.4 kWh bataryaya sahip uzun menzil modeli için geçerli olacak. Ayrıca 58.3 kWh bataryaya sahip standart bir model de planlanıyor. Kia, daha sportif bir görünüm sunan “GT-line” modelini de piyasaya sürecek. EV3, 0’dan 100 km’ye 7.5 saniyede hızlanabiliyor ve Hyundai’nin E-GMP platformunu kullanıyor.

İç tasarım ve teknolojik özellikler

EV3’ün iç tasarımı, büyük ölçüde EV9 modelinden ilham alınmış. Araçta, enstrüman paneli ve bilgi-eğlence sistemi için iki 12.3 inçlik ekran, HVAC için beş inçlik bir panel ve 12 inçlik bir heads-up display bulunuyor. LG’nin webOS tabanlı otomobil platformu sayesinde, premium akış uygulamaları da yerleşik olarak sunuluyor. Gösterge paneli için NBA temalı olanlar da dahil olmak üzere çeşitli temalar indirilebiliyor.

Dış tasarım ve depolama alanı

EV3’ün dış tasarımı, büyük, kutu gibi ve Soul benzeri Kia EV9’dan esinlenmiş. Beş yolcu için ferah bir iç mekan sunmayı amaçlayan araçta, yere yerleştirilebilecek kişisel eşyalar için alan ve dizüstü bilgisayar barındırabilen kayar bir masa bulunuyor. Ön kısımda benzinli motor bulunmadığı için 25 litrelik bir frunk mevcut.

Kia EV3 hem yenilikçi yapay zeka özellikleri hem de etkileyici teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu model, elektrikli araç pazarında önemli bir oyuncu olma potansiyeline sahip. Güney Kore’deki lansmanından sonra Avrupa ve ABD pazarlarında da merakla beklenen EV3, elektrikli araç teknolojisinde yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu