YouTube, ani ses patlamalarını ortadan kaldıracak özelliği test ediyor

Ses seviyelerinin dengelenmesini hedefleyen yeni özellik, videolardaki ses farkını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

YouTube, kullanıcıların videoların ses düzeyini daha tutarlı bir şekilde deneyimlemelerini sağlamak amacıyla yeni bir özelliği test ediyor. “Kararlı Ses” adlı yeni özelliğin global kullanıcılar arasında deneme aşamasında olduğu doğrulandı.

Ses seviyelerinin dengelenmesini hedefleyen “Kararlı Ses”, bazı videoların diğerlerine göre daha yüksek sesli olabileceği durumlarda kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu ses düzeyi dengeleme talebi, akıllı TV’lerden ses sistemlerine ve medya oynatıcılara kadar birçok platformda sunulan bir özellik. Birçok medya oynatıcı, yüksek sesli reklamları hedef alan otomatik ses düzenleme özelliği sunuyor.

YouTube, yeni özelliğin lansmanını duyurmadı, ancak özelliğin test aşamasında olduğu biliniyor. Uzmanlar bu özelliğin, videolar arasında ve hatta bir videonun içinde büyük ses sıçramalarını engellemek için ses düzeyini eşitleyen bir normalizatör ve sıkıştırıcı olduğunu tahmin ediyor. Ayrıca kullanıcıların Kararlı Ses özelliğine erişimi varsa, bu seçenek YouTube uygulamasındaki video ayarları sayfasında görünecek.

YouTube, kullanıcıların daha tutarlı bir ses deneyimi yaşamasını sağlamak için bu yeni özelliği test ederek kullanıcı geri bildirimlerini değerlendirmeyi ve geliştirmeler yapmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu