YouTube, reklam gelirini paylaşacak

1 Şubat’ta başlatılacak olan sözleşme, Short görüntülemelerinden reklam geliri elde etmelerine yardımcı olacak bir İş Ortağı Programını kapsıyor.

Bu sefer de yeni bir haber Youtube tarafından geliyor. Youtube yaptığı açıklamada Shorts içerik oluşturucularıyla reklam gelirini paylaşacak. Bu haber ise uzun zamandır içerik oluşturucular tarafından bekleniyordu ve sonunda geldi.

1 Şubat’ta başlatılacak olan sözleşme, Short görüntülemelerinden reklam geliri elde etmelerine yardımcı olacak bir İş Ortağı Programını kapsıyor. Aynı zamanda içerik üreticiler, bu teklifi kabul etmek için kendilerine tanınan süreyi çok iyi değerlendirmeli. Eğer kendinize güveniyorsanız ve çok iyi bir üreticiyseniz hemen bu teklifi kabul etmelisiniz. Ayrıca size tanınan süre ise 10 Temmuz’a kadar olacak.

Buna ek olarak Youtube, üreticilerin Youtube üzerinde para kazanma yolları konusunda biraz daha bilgilendirici ve yönlendirici olması amacıyla bir program da sunuyor. Para kazanma modülleri olarak isimlendirilen bu programı incelediğinizde nerelere dikkat ederek içerikler üretmeniz gerektiğini daha iyi öğreneceksiniz.

Ama tabi herkes bu uygulamaya katılamayacak. Firma doğal olarak bazı koşullar sunuyor. Örneğin, katılabilmeniz için 90 gün içerisinde en az bin aboneye ulaşmış olmalısınız ve aynı zamanda Shorts’ta da 10 milyonun üzerinde izlenmeye sahip olmak zorundasınız. Aslında şöyle bir bakınca çok zor gibi görünüyor ama uzun zamandır bu işin içinde olanlar, izleyicilerin ilgisini nasıl çekeceğini bilenler kısa sürede bu başarıyı elde edebilir. Bu yüzden içiniz rahat olsun.

Son zamanlarda Youtube ya da Instagram gibi sosyal medya platformları aracılığıyla para kazanmak oldukça popüler. Şimdi Youtube bunu size kendisi sunuyor. Özellikle Influencer olanlar bu konuda çoktan şanslı diyebiliriz. 10 milyon üzerinde izlenmeniz varsa ve abone sayınız da tutuyorsa hiç beklemeden hemen başvurabilirsiniz.

Son olarak şunu da söyleyelim: Youtube tarafından yayınlandığına göre gelir elde etme yöntemi biraz da karmaşık. Örneğin klipleriniz arasında reklamlar girecek ve firmanın oluşturduğu havuz hesapta paralar birikecek. Sonrasında da firmanın belirlediği miktarda parayı alabileceksiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu