YouTube Music, Android ve iOS’ta “Radyo oluştur”u resmen başlattı

Bir istasyon oluştururken en fazla 30 sanatçı seçebilir, ruh hali ve kullanım durumu için filtreler ekleyebilirsiniz.

YouTube Music, bu ayın başlarında Android ve iOS’ta geniş çapta kullanıma sunulduktan sonra bugün resmi olarak “Radyo oluştur” özelliğini duyurdu. Google, kullanıcılara dinleme deneyimleri üzerinde çok daha fazla kontrol sağladığını iddia ettiği YouTube Music’te yeniden tasarlanmış bir radyo özelliği sunmaya başladı. 

Yenilenen deneyimin içerdiği yeni özellikler arasında, kendi radyo istasyonunuzu oluştururken, 30 adede kadar sanatçıyı seçebiliyorsunuz. Ayrıca, bu sanatçıların ne sıklıkta tekrar edeceğine karar verebilir ve ortaya çıkan çalma listesinin havasını değiştiren filtreler de uygulayabilirsiniz. 

Bir radyo oluşturmak, “örneğin, kullanıcının yeni keşifler olan şarkılar mı yoksa rahatlatıcı şarkılar mı isteyip istemediğine göre sanatçılar ve yaygın müzik tanımlayıcıları gibi temel müzik yapı taşlarını birleştirerek sıfırdan” istasyonlar oluşturmanıza olanak tanıyor.

Bunlara ek olarak, yeni çalma listenizi dinlerken arayüzün alt kısmında görünen “Ayarla” seçeneğine dokunup bir istasyon oluşturduktan sonra seçtiğiniz parametreleri ayarlamak da mümkündür. Ayrıca, istasyonu daha sonra tekrar ziyaret etmek üzere kaydedebilirsiniz. Yeni deneyim cihazınızda kullanıma sunulduğunda, ana arayüzde “Radyo oluştur” yazan bir bölüm göreceksiniz. Google’ın kullanıma sunduğu birçok üründe olduğu gibi, özelliği istemcinizde görmeniz ise biraz zaman alabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu