Zayıf parola alışkanlığı siber güvenlik tehditlerini artırıyor

Kullanıcıların çoğunluğu zayıf parola uygulamaları kullandığı için çevrimiçi hesapları saldırıya uğruyor.

Yeni bir rapora göre, dünya genelinde her üç kişiden dördü, en iyi parola uygulamalarını kullanmıyor. Araştırmalar, çevrimiçi hesaplarını korumak için kullanıcıların yüzde 64’ünün zayıf parolalar veya tekrarlanan varyasyonlar kullanmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

8 binden fazla kişinin parola alışkanlıklarını değerlendiren firmalar tarafından yapılan çalışmalar, insanların üçte birinden fazlasının siber güvenlik önlemi almadığını ortaya koyuyor. Uzmanlar, insanların kişisel siber güvenlik anlayışının olmadığını belirterek siber güvenlik bilincinin artırılması gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlar aynı zamanda, karmaşık veya zor anlaşılır olması gerekmeden, parola yönetiminin çok sayıda dijital hesabı güvence altına alabileceğini söylüyor. Bir parola yöneticisi kullanmanın herkes için en ideal yöntem olduğunu belirten uzmanlar, güçlü parolalar oluşturmanın ve saklamanın yanı sıra kimlik avı saldırılarına karşı koruma sağlayabilen bir parola yöneticisinin önemini de vurguluyor.

Raporda ayrıca katılımcıların yüzde 39’unun şifre ihlallerinin farkında olmadığı, yüzde 32’sinin şifrelerinin karanlık web’de bulunup bulunmadığını bilmediği ve yüzde 64’ünün şifre yönetiminde tam olarak emin olamadığı belirtiliyor. Ayrıca, ankete katılanların yüzde 41’inin siber güvenliğin anlaşılmasının zor olduğunu ifade ettiği görülüyor.

Sonuç olarak, bu rapor insanların hala zayıf parola alışkanlıklarına devam ettiğini ve siber güvenlik tehditlerine maruz kalma riskini artırdığını gösteriyor. Bu nedenle çevrimiçi hesapların korunması için daha güçlü parolalar ve parola yönetimi araçlarını kullanmaya öncelik verilmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu