ZeroFox, LookingGlass’ı satın alacak

Şirket bu satın alımın, uçtan uca tek bir platform sağlama stratejilerinin devamı olacağını söylüyor.

Kurumsal siber güvenlik sağlayıcısı ZeroFox, LookingGlass Cyber ​​Solutions’ı satın alacağını duyurdu. Üstelik, satın alma işlemi için 26 milyon dolar verecek. LookingGlass, işletmelere kritik varlıklar, riskler ve sektörler hakkında istihbarat sağlayan harici saldırı yüzeyi yönetimi ve küresel tehdit istihbaratı konusunda uzmanlaşmış bir firma. Bu sebeple Zerofox için oldukça uygun ve kârlı bir satın alma işlemi olacak.

Bu yetkiler artık ZeroFox’un Harici Siber Güvenlik Platformuna entegre edilerek harici saldırı yüzeyi varlıklarının yanı sıra gelişmiş eyleme geçirilebilir istihbarata da hizmet edebilecek. Bunlara ek olarak Zerofox CEO’su James C. Foster da konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “LookingGlass’ın satın alınması, müşterilerimize harici saldırı yüzeylerini gittikçe karmaşık hale gelen siber saldırılardan korumak amacıyla uçtan uca tek bir platform sağlama stratejimizin devamı olacak.”

Aynı zamanda LookingGlass’ın internete dönük yüzey zekası, kamu sektörü işletmelerine ve endüstri güvenlik ittifaklarına kapsamlı keşif, istihbarat ve siber savunma yetenekleri de sunuyor. Firma, bu araçların işletmelerin en karmaşık siber saldırılara karşı iyileştirme stratejilerini desteklemek için tehditleri değerlendirmesine imkan verdiğini söylüyor. ZeroFox’a katılmak, siber suçlulara ve ulus-devlet aktörlerine karşı savunmak amacıyla güvenlik ekiplerine sağlanılan yetenekleri genişletmelerini sağlıyor.

SaaS tabanlı bir siber güvenlik sağlayıcısı olarak ZeroFox’un daha geniş platformu, işletmelerin kendilerini siber tehditlere karşı korumalarına yardımcı olmak amacıyla gelişmiş AI analitiğini, dijital risk ve tam spektrumlu tehdit istihbaratını ihlal ve yayından kaldırma yetenekleriyle birleştiriyor.

Bunlara ek olarak ZeroFox, artan kayıpların ardından yüzde 11 düşüş yaşıyor ve şirket son 12 ayda genel hisse fiyatında da yüzde 75’lik bir düşüşte. Ama yine de firma, satın almalar ve ortaklıklar yoluyla gelişmeye, büyümeye devam ediyor. Bu ayın başlarında, kimlik avı alanlarını tespit etmek amacıyla Google Cloud ile yeni bir ortaklık da duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu