Bir CIO’nun tutkusu: ‘Birleşik bir Delphi’ inşa etmek

 

Delphi Automotive’in CIO’su birlikte işleyen, sosyal yönü olan ve işbirliğine dayalı bir çalışma ortamının yolunu açıyor.

Timothy McCabe,“2009 yılında CIO olduğumda, dağınık bir firmayı birleşik bir Delphi haline getirmek benim için büyük bir tutkuydu” diyerek başlıyor anlatmaya. McCabe şöyle devam ediyor:  “Otuz iki ülkeye yayılmış, otomotiv çözümleri inşa eden ve müşterilerle ilgilenen 120,000 çalışanımız var. Her gün 6,500 farklı tedarikçi lokasyonlarından 250 milyon ham madde bileşeni alıyoruz ve 23,000 müşteri lokasyonu için 60 milyon parça imal ediyoruz. Elbette bunların tümü tek bir oda içerisinde gerçekleşmiyor; bir çarpışma önleme sistemini geliştirmek farklı zaman dilimlerindeki farklı dilleri konuşan insanları, güvenli bir biçimde yönetilmesi gereken girift mühendislik çizimleri üzerinde çalışmayı içerebilir; versiyon kontrolü ve güneşi takip et metodolojisini kullanarak. İşte bu sebeple birleşik Delphi vizyonumuzu gerçekleştirme üzerinde çalışıyoruz. Bu sürecin ilk adımı; hangi cihaz veya konumdan gelirse gelsin bilgiye erişim sağlamayı içeriyor. Biz bunu bulut tabanlı doküman yönetimi ve kurumsal arama ile gerçekleştiriyoruz.

İkinci adım; en iyi çalışanları cezbetme, işe alma ve elde tutma becerilerimizi iyileştirmek. Bir günde bir milyar kod satırı oluşturuyoruz ve yetenekli programcıları cezbetmek için işlerin tamamlanma şeklinde esnekliğe imkan tanıyan işbirliğine dayalı bir kültüre ihtiyacımız var. 2020 itibariyle çalışanların yüzde 45’i millennial’lar olacak ki bu yüzden şu anda tercih edilen bir işveren olmak sadece rekabetçi maaş ve ikramiyeleri değil aynı zamanda cazip bir iş tarzını gerektiriyor.

Üçüncüsü ise inovasyonu geliştirmek. Farklı insanlar bir araya geldiğinde, daha yaratıcı çözümler tasarlıyor. Bunu teşvik etmek için Yammer benzeri sosyal ağ araçlarını erişilebilir kıldık, intranetimizi yeniden yarattık ve sesli, görüntülü konferanslar için Microsoft Lync’i konuşlandırıyoruz.TimMcCabeDelphi-cio

Ve son olarak işbirliğini de geliştirmeliyiz. CEO’muzun bana söylediği gibi, “her nerede olursanız olun, pozisyonunuzdan yüzde 70 uzaktasınız”. Bunun anlamı şu; eğer Almanya’daysanız orada eyleme yakınsınız ama bu bir bütün olarak Delphi’de olanların sadece yüzde 30’u olabilir. Eğer bir baş mühendis metallerin belirli bir kombinasyonunun iletkenliğiyle ilgili olarak sorun yaşıyorsa, bununla ilgili bir makale yazmış bir kişiyi hızla bulup irtibata geçebilmesi için aralığı, zamanı ve mesafeyi nasıl bağlarsınız? Biz video ve birleşik iletişim gibi teknolojiler üzerinden bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Bunun somut yararlarını çoktan yaşadık. Söz gelimi, imalat katındaki yüksek çözünürlüklü kameralar problem çözüm sürelerimizi kısalttı ve mühendislerin daha az seyahat etmesini sağladı. Bu henüz emekleme döneminde ancak üretim başlangıcı, tasarım döngüleri ve işbirliği oturumlarını ölçmek için bir maliyet-fayda analizi tasarladık.

Önemli olan şey ilgiyi kaybetmemek ve bağlamın farkında olmak. Delphi’nin birkaç yıl önceki yeniden yapılandırılması sürecinde Yammer ve Newsgator’u Lync’in üstüne konuşlandırmayı konuşmaya başlasaydım, odağımı kaybettiğimi düşünülebilirdi. İşletmenin ilerisinde olmalısınız (gereksinimlerini seslendirmelerini beklememelisiniz) ama onlar sizin öne sürdüğünüz fikirleri anlayabilmeli. İstekli bir CEO’muz ve istekli bir işlememiz olduğundan kesişim mükemmel. Her şeyi tümden çözmüş değiliz henüz ancak mümkün olabilenlerin ve bu amaçlarla hedeflerin bir kısmını izlemenin getireceklerinin farkındayız.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu