iPhone üretimi 2021’de %12,3 artacak

Apple bu yıl iPhone'larının satışlarında büyük bir artış bekliyor. Yapılan araştırmalara göre, firmanın bu yılki üretimine bağlı olarak yüzde 12,3'lük bir artış yaşanacak.

TrendForce raporuna göre Cupertino merkezli dev, koronavirüs pandemisi sonrası piyasanın toparlanmasından faydalanacak. Şirketin iPhone üretiminin bu yıl 223 milyon adede ulaşması ve geçen yıla göre yüzde 12,3 artış göstermesi bekleniyor. TrendForce, “ileriye dönük hafif büyüme”nin firma için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Özellikle, rapor devam eden küresel çip sıkıntısına rağmen geldi. Bu da iPhone üreticisinin üretimi artırma girişimlerini etkileyebilir.

Ayrıca markanın iPhone 13’ünün de Pro modellerinde yer alacak olan ProMotion desteğinden faydalanması bekleniyor. Apple’ın iPhone serisindeki “Mini” modellerine daha az odaklanması bekleniyor. Bu muhtemelen 2020’de piyasaya sürülen iPhone 12 Mini’nin beklenenden daha düşük pazar performansından kaynaklanıyor. Raporda ayrıca şirketin Huawei’nin üst düzey akıllı telefon pazarından biraz uzaklaşma kararından yararlanacağı da belirtildi.

İlginç bir şekilde rapor, 2021 serisi iPhone’un iPhone 13 yerine iPhone 12s olarak adlandırılacağına ve markanın daha çok cihazların fiziksel görünümüne ve fiyatlarına odaklanacağına inanıyor. Araştırmaya dayalı firma, “yenilik derecesinin görünüş açısından özellikle önemli olmadığına” inanıyor. Bildirildiğine göre, yeni iPhone’lar, “proaktif bir fiyatlandırma stratejisi” olarak mevcut iPhone 12 serisinin bir “uzantısı” olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu