Pebble akıllı saatin ‘çok akıllı’ olmadığını gösteren 3 neden

Pebble akıllı saati salladığınızda ışık saçıyor. Saat telefonunuza gönderilen kısa mesajları görüntülüyor .Etkileyici  yüzleri ve uygulamaları ile gelişen bir ekosistem. Fakat buna rağmen bir çok yeni alıcı Kickstarter’ın bu projesini tekmelemek isteyecektir.  

Pebble “akıllı saat” teknoloji kategorisinde hayata geçirdiği küçük ve gelişme aşamasındaki bir şirketin ilk ürünü.  Bir saat sonra ne anlatmaya çalıştığım tam olarak bileceksiniz.

Ancak sizi zahmetten kurtarabilirim. Pebble akıllı saat ile bir haftadır bir birliktelikten sonra onun  yeni oluşan uygulama sistemi başlangıç zamanı için cihazın henüz hazır olmadığı gayet açık.

Best Buy’dan bazı nedenlerden ötürü  150$’a siyah bir Pebble akıllı saat satın aldım. Yeni geliştirilen akıllı saat kategorisiyle ilgili çok heyecanlıydım. Pebble’ın çılgınca başarılı olan 10 milyon dolarlık Kickstarter kampanyasından etkilendim.  Ayrıca Apple’ın beklenilen akıllı saatini çıkarmasını beklemekten  de yorulmuştum.

Bilgilerinize : Pebble’ımı  iPhone 5 ile kullandım. Saat ayrıca Android cihazlarla ile birlikte de çalışabiliyor. Ürünü inceleyenlerin, saatin Andorid cihazları ile daha iyi çalıştığını söylediklerini de  bilmenizde yarar var.

Ne yazık ki, ben hemen hayal kırıklığına uğradım. Bazı sıkıntılı detaylarından çok Pepple’ı iPhone ile kullanırken karşılaştığım 3 büyük sorunu sizlerle paylaşacağım.

1. Pebble yönetmek için iki uygulama ve bir web sitesi kullanmanız gerek

Resmi Pebble iOS ve Android uygulaması sizin yönetim merkeziniz. Saati kurmanıza, üçüncü parti  ön yüzlerini ve uygulamalarını yönetmenize, iPhone’nuzdan bluetooth aracalığıyla ile (ya da Android) saate bağlanıp, Pebble’dan telefonunuza SMS ve diğer bildirimleri göndermenize imkan sağlıyor.

Bir iOS ve Android uygulaması olan Httpebble, saatinize hava durumu, zaman dilimi ve diğer bilgiler için internet erişimi sağlıyor.

İhtiyacınız olan üçüncü şey;  My Pebble Faces, üçüncü parti uygulamaları, diğer  uygulamalar ve oyunlar için bir katalog olarak hizmet veren bir

Pebble-smart-watch-icerik

web sitesi.

Üçüncü parti saat uygulamaları ve diğer uygulamalar çok sayıda bulunmaktadır. Bazıları gerçekten çok hoş. Özellikle gün, saat ve yerel hava durumunu görüntüleyen Futura Weather ve Text Watch Date  gibi. Yine de, daha ziyade benim SmartWatch pano / uygulama yöneticisi gibi işlevi gören bir uygulamam var.

2. Pebble’s  bağlantısı günde birden çok kez kopuyor

Pebble’ı her gün  kullandım. İphone’uma bluetooth ile bağlanırken bağlantı kopuyordu ve bu daha sık hale gelmeye başlamıştı. Yeniden bağlanma ise bazen Peeple uygulamasının başlatılması kadar kolaydı. Diğer bazı durumlarda Pebble uygulamasını  güncelleştirmek ya da yeniden kurmak zorunda kaldım. Ve sonra cihaza aktardığım her bir üçüncü parti uygulamasını yeniden kurmam gerekiyordu.

Bu yazıyı yazdığım sırada, saatim ve telefonum tam bir saattir yeniden bağlanmaya çalışıyor ancak şimdiye kadar bir sonuç yok. Telefon ve saatim arasındaki bağlantıyı yönetmek için çok fazla zaman harcadım. Daha önce telefonum ile bluetooth özellikli cihazlar kullanarak benzer sorunlar yaşamamıştım.

Ayrıca Samsung Galaxy Note Andorid telefonlarımla Pebble’ın eşleştirmede zorluk yaşadım. Pebble’a göre, bağlantı sağlanmıştı. Ama Samsung Galaxy Note saati ‘var olan aygıt’ olarak listelemeye devam etti. Fakat eşleştirme sağlanamadı.

3.Pebble ciddi bir pil oburu

iPhone ve Pepple arasındaki olan sürekli bağlantı (veya bunların eksikliği) telefonun pili üzerinde büyük bir olumsuz etki bıraktı. Pebble’ın telefonum toplam batarya ömrünü yaklaşık yüzde 30-40 oranında azaltıyor.

Egzersiz yaparken RunKeeper uygulamasını kullanıyorum ve Peeple anlık mil hesabımı, hızı, ne kadar süre dışarıda kaldığım hakkında verileri görüntülüyor. Böyle olduğunda saatimi seviyorum mesela. Filmdeyken ya da zamanı merak ettiğimde bileğimi sallıyorum ve Pebble’in arkadan aydınlatmalı ekranı birkaç saniye için devreye giriyor. Geçen gün büyük bir markette iken, Pebble vızıldadı ve acil bir metin mesajı görüntüledi. Başka türlü fark etmeyebilirdim.

Söylediğim gibi Peeple akıllı saat yeni bir başlangıcın ilk ürünü. Teknoloji meraklısı kullanıcılar Pebble’ın mevcut tuhaflıklarını önemsemeyebilir. Ancak basit şekilde hoş, teknolojik bir saat isteyenler için şimdiki Pebble’den muhtemelen uzak duracaklardır.

James A. Martin / CIO

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu