Uzaktan çalışma

Marissa Mayer ilk göreve geldiğinde Yahoo’nun büyük fırsatları bu güne kadar nasıl kaçırdığını ve belki bundan sonra durumun düzelebileceğini söylemiştim. Ne yazık ki her geçen gün umutlarım sönüyor.
Belkide Türkiye’de nesilleri azalan Yahoo kullanıcılarından biri olarak şu ana kadar kullandığım servislerde ciddi bir yenilik görmedim. Zaten Yahoo’nun Türkiye’ye çok fazla ilgisi olduğundan da bahsetmek mümkün değil. Ancak tüm bunlara rağmen umutluydun ki geçtiğimiz hafta Marissa Mayer’in açıklamalarına kadar. Yeni CEO, bundan sonra Yahoo çalışanlarına esnek çalışma saatleri vaat eden uzaktan çalışma biçimini yasaklama kararı aldı.
Uzaktan çalışma, teknolojinin ve özellikle iletişim altyapılarının gelişmesi ile birlikte çalışanlara büyük kolaylıklar sunuyor. Ofise gelmeden uzaktan, daha doğrusu evden çalışabilme yeteneği verebilmek, çalışan motivasyonunu artırdığı gibi işveren üzerindeki birçok maliyeti de ortadan kaldırıyor. Özellikle programcı ve analist gibi daha sakin ve rahat çalışma ortamı arayanlar için evden çalışma büyük bir kolaylıktı. Marissa Mayer, Yahoo’da uzaktan çalışma konusunda ciddi kısıtlamalar getirerek belki de parlak fikirlere sahip gençlerin şirketten ayrılmasına sebep olacak bir hamle yapmış oldu.
Şu ana kadar tüm olumlu yanlarına rağmen uzaktan çalışma için birçok eleştiri de yapılıyor. Özellikle uzaktan çalışma metodunda insani ilişkilerin daha az gelişmeye açık olduğu, çalışanların dijital ortamda yalan söylemeye daha meyilli oldukları ve kendi ortamlarında çalışanların çok daha fazla bölündükleri söyleniyor.
İşverenler için iş verimliliği esas olduğuna göre bunların hesaplanması ve çalışan performansının ölçülmesi zor olmasa gerek. Uzaktan çalışma metodu, tüm eleştirilere rağmen birçok iş kolu, çalışan ve kalabalık şehirler için en ideal çözümlerden biri. Yahoo’nun bu hamlesinin çok da iyi sonuçlar vereceğini pek zannetmiyorum.
Android’de heyecan vermek
Android telefonlar için en büyük eleştirim, her birinin birbirine benzemeye başlaması olmuştu. Çok küçük değişiklikler haricinde tüm Android telefonlar gittikçe aynı deneyimini sunuyorlar. Ancak Samsung’un Mart ayında piyasaya sunacağı yeni Galaxy SIV üzerinde ciddi beklentiler oluştu. Her ne kadar işletim sistemi rakipleri ile aynı olsa da, Samsung ürünlerine ayırt edici özellikler katmayı başarıyor. Ancak gittikçe büyüyen ekranlar konusunda halen kafamda soru işaretleri var. Ürün çıktığında daha detaylı değerlendirme yapacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu