Lenovo’nun ThinkAgile MX ürünleriyle hibrit bilgi işlem merkezleri hayata geçiyor

Lenovo ISG Türkiye’nin VAS Bilişim Teknolojileri ile yakın zamanda yaptığı yeni iş birliği kapsamında hedef, Intel® işlemcilerle güçlendirilmiş ThinkAgile MX ürünleri ile Türkiye’de başarı hikayeleri yaratarak globalde de VAS bayrağıyla temsil edilecek bir sürecin içine girmek.

Lenovo ISG Türkiye, Azure Stack HCI çözüm konseptiyle Lenovo’nun rakiplerine nazaran üst seviye güvenilirlik ve stabiliteye sahip sertifikalı sunucular üzerinde donanım, yazılım, merkezi güncelleme özelliklerini MS Admin Center üzerinden merkezi yönetim sağlayarak ve Windows Server 2019 Datacenter Edition’daki Storage Spaces Direct teknolojisinden yararlanarak, şirketlerin eskiyen altyapılarını modernize etmek için hibrit bilgi sistem altyapısı kullanmalarına imkan sunmayı hedefliyor.

Marian Korienek – Ömer Ersöz – Burç San

2015’ten beri hizmet satışını önemseyen VAS Bilişim Teknolojileri ise müşteri memnuniyetine odaklanarak faaliyet gösteriyor. Bu alanda globalde de büyümeyi hedefleyen şirket, Lenovo ile sayısız projede iş ortaklığı yaptı ve 2021 yılında Lenovo’nun “Yılın Hizmet Çözüm Ortağı” ödülü ile güçlenen ortaklığını 2023 yılında da teknoloji stratejilerinin uyuşması ve hibrit bir gelecek bakış açısı kapsamında Lenovo, Intel® ile güçlendirilmiş ThinkAgile MX ürününü globalde de VAS bayrağıyla temsil etmek için bu sürecin içerisinde yer alıyor.

ThinkAgile MX ürünleri ile anahtar teslim hizmet

Azure Stack HCI, Microsoft’un kullandıkça öde tabanlı Azure hizmeti olarak sunulan hiper birleşik çözümü yani bir altyapı host bilgisayar işletim sistemidir.

Şirketlerin bilişim altyapı ihtiyaçları kapsamında ise Lenovo’nun Intel® ile güçlendirilmiş ThinkAgile MX Sertifikalı Sunucuları ve Entegre Çözümleri (Appliance) üzerinde sanal (Windows Server / Linux) makineler çalıştırabiliyor ve maliyetli harici depolama sistemleri ihtiyacı ortadan kaldırılarak MS Azure’a kolayca bağlanılabiliyor. Çözüm aynı zamanda şirketlerin ihtiyaçlarına istinaden basit, düşük maliyetli iki sunucudan oluşan bir çözümden ve 16 sunucudan oluşan güçlü bir çözüm kümesine kadar büyüyebilen ölçeklenebilir bir yapıya sahip.

Lenovo’nun Intel® ile güçlendirilmiş ThinkAgile MX Sertifikalı Sunucuları ve Entegre Çözümleri (Appliance) ayrıca Azure Stack HCI çözüm konseptini MS yazılım ve etkin Lenovo Çözüm Destek ve Azure entegrasyon kurulum paketiyle anahtar teslim olarak sunuluyor.

“Lenovo – VAS iş birliği ile hibrit bilgi işlem merkezleri oluşturmayı hedefliyoruz”

Lenovo ile iş birlikleri hakkında konuşan VAS Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ömer Ersöz şunları söyledi: “Dünya değişiyor ve tedarik sorunları, kaynakların hızlı bir şekilde tükeniyor olması, ekonomik daralma gibi nedenler bizi hibrit teknolojilere yönlendiriyor. VAS – Lenovo iş birliği ile maliyetlerin optimize edildiği, tedarik sorunlarından minimum seviyede etkilenen ve değişen dünya koşullarına adapte çalışan hibrit bilgi işlem merkezleri oluşturmayı hedefliyoruz.”

Ömer Ersöz – Burç San

İş birliğinin Türkiye’de teknoloji sektörüne sağlayacağı katkılardan bahseden Lenovo ISG Türkiye Genel Müdürü Burç San da iş birliği hakkında, Lenovo’nun Microsoft için özel geliştirilmiş Azure Stack HCI Çözümleri sayesinde sorunsuz Azure entegrasyonu ile önceden test edilmiş-yapılandırılmış anahtar teslim altyapı çözümleri sunabildiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu çözümler üzerinde şirketlerin esnek hibrit bilişim altyapıları, bulut entegrasyonu ile daha bir kolay şekilde ve dünyanın her yerinden kaynak yönetebilme esnekliğiyle keşfedilebilecek ve izlenebilecek. VAS Bilişim Teknolojileri ile alanında yetkin bir danışman olarak hayata geçirdiğimiz iş birliğimiz ile bir başarı hikayesi yaratmak istiyoruz. Lenovo – VAS iş birliği ile yeni dünyanın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde çalışan hibrit bilgi işlem merkezlerini oluşturmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimize yeni bir çözüm önerisiyle altyapı çözümlerimizi genişletmekten mutluyuz.”

Lenovo ISG Türkiye, 2022 yılını rekor karlılıkla kapattı

2022 yılının ilk 3 çeyreğini büyüme ile geçiren Lenovo ISG Türkiye, dünyadaki ilk SAP TruScale (yönetilebilir hizmetler) projesine Türkiye’de imza atmanın haklı gururunu yaşıyor. Bu projenin özellikle finans sektöründe yaygınlaştığı yıl olarak kayıtlara geçti. Bunun yanında, SMB’de (KOBİ) çift haneli büyüme sağlayan Lenovo ISG Türkiye, RunRate olarak adlandırdıkları 1000-100 bin dolar arası projelerinde yeni müşterilere de eriştiler. Lenovo ISG Doğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Marian Korienek, Lenovo Altyapı Çözümleri Grubu olarak ISG hedeflerini değerlendirdi: “Lenovo Altyapı Çözümler Grubu (ISG) olarak çok geniş bir coğrafyada müşterilerimizin işlerine katkı sağlayacak, onları rekabette farklılaştıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Çalışanlarımız, iş ve çözüm ortaklarımız bu büyük ailenin en önemli parçaları. Microsoft, Intel®, VAS ve Lenovo müşterilerine bulut teknolojileriyle dışarıda bir ortamda değil, kendi veri merkezlerinde buluşma fırsatı sunuyor. Çok heyecanlıyız, tüm müşterilerimizi bizimle bu yolculuğa çıkmaya davet ediyorum.”

Lenovo Altyapı Çözümler Grubu (ISG) rekor düzeyde ciro ve rekor kârlılıkla bu yıl çığır açan performansını sürdürüyor. 2025 yılına kadar sunucu pazarının tek başına 134 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Lenovo Altyapı Çözümler Grubu (ISG) 36 milyon doları ile tüm zamanlarının en yüksek işletme kârı ve üst üste 4. çeyrekte kârlılık elde ederken, önceki yılın aynı dönemine göre %33 artışla 2,6 milyar dolar ciro ile rekor kırdı. Bulut Hizmeti Sağlayıcı ve İşletme/KOBİ segmentlerinin ikisi de pazar tahminlerinin ötesinde büyüme kaydetti. Önceki yılın aynı dönemine kıyasla Uç Nokta Bilişim cirosu neredeyse dört katına çıkarken “depolama çözümleri” iki kattan fazla büyüme sağladı. Böylece her iki segmentte de rekor büyüme görüldü. ISG, geniş kapsamlı altyapısını geliştirmeye ve özellikle Uç Nokta ve Hizmetler olmak üzere inovasyona yatırım yapmaya devam ediyor.

Lenovo ISG Türkiye, grubunun 2023 hedefleri neler?
Karlılığı koruyarak büyüme hedefine devam etmek isteyen Lenovo ISG, dikeyde telco’da mutlak yer edinmeyi, finans sektörü müşterilerini artırmayı, reel sektörde de yaygınlaşmayı hedefliyor. SAP TruScale projelerine yenilerini ekleyecek olan şirket, SMB’de (KOBİ) çift haneli büyümeyi amaçlıyor. Yatayda ise HPC (High Performance Computing), Software Defined ve EDGE (uç bilişim) ana hedef çözümleri arasında yer alıyor. Lenovo globalde de büyümesini sürdürürken, üç yıl içinde Ar-Ge yatırımlarını iki katına çıkarıp geçtiğimiz yıla göre %43 artışla 2 milyar dolara ulaştırdı. Bunun yanında, Lenovo, ilk şirket içi üretim tesisini Macaristan’ın Ullo şehrinde açarak, gerçekleştirdiği yatırımla uluslararası üretim operasyonlarının kapsamını genişletti. Ullo fabrikası, tedarik zinciri yönetiminin zorlaştığı günümüzde ‘Dünya 2021 En Başarılı Tedarik Zinciri Sıralaması’nda 9. olan Lenovo’yu bir adım daha öne çıkaracak. Türkiye’deki müşterilerine çok daha hızlı üretim ve teslimat avantajı sağlayacakları bu tesis sadece bir fabrika değil, aynı zamanda müşterilerin ziyaretine açık bir Ar-Ge ve İnovasyon merkezi olarak işleyecek.

Lenovo ThinkAgile MX’in Sunduğu Avantajlar  

● Şirketlerin mevcut kaynakları üzerinde yerel uygulamaları çalıştırmak için Azure Arc tarafından etkinleştirilen Azure Kubernetes Service entegrasyonu sağlanabilmektedir.  

● Şirketlerin IoT, uç bilişim ve uzak / şube ofis çözüm ihtiyaçları için küçük form faktörlü Lenovo ThinkAgile MX Sertifikalı Sunucuları ve Entegre Çözümleri (Appliance) üzerinde çözüm sağlanabilmektedir.

● Şirketlerin ihtiyaç duydukları önemli iş yüklerini yönetmeleri için performans optimizasyonu sağlayan nitelikli ve özel bilişim altyapı ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

● Şirketlerin ihtiyaç duydukları esnek, büyük ölçekli VDI platformu ve şirket içinde içinde Azure Sanal Masaüstü çözüm desteği sağlanabilmektedir.

● Şirketlerin işlerini bulutta çalışacak şekilde genişletebilmelerini sağlar; Azure portal üzerinde işletmeye ait bir veya birden fazla Azure Stack HCI kümelerini, sanal makinelerin ve Azure kaynakların yönetilebilmeleri sağlanır.

● Azure Arc özellikli Azure Stack HCI Çözümleri sayesinde; verilerin mevzuat, kanuni zorunluluklar veya gizlilik nedenleriyle şirket içinde kalmasını imkân tanır. Altyapının bulut bağlantı ihtiyaçlarını esneklikle sağlar. Sanallaştırılmış iş yüklerinin yerelde ve bulutta çalışacak şekilde birleştirilmesini sağlar.  

● Şirketler, yüksek performanslı SQL veritabanları gibi Microsoft Azure ekosistemi sanallaştırılmış iş yüklerini birleştirmelerine olanak verir.  

● Şirketlerin ihtiyaç duydukları Azure’dan bulut hizmetlerini sorunsuz bir şekilde kullanarak altyapılarını kolayca oluşturmalarını ve yönetmelerini sağlar. Böylelikle şirketler, bulut bilişim entegrasyonlarını hızlandırabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu