2015 yılının en iyi antivirüs yazılımları

AV-Comparatives tüketiciler için en doğru sonuçları ortaya koyabilmek adına 2015 yılında gerçekleştirdiği testlere ait sonuçları yayınladı.

AV-Comparatives tarafından yapılan güvenlik testinde gerçek zamanlı koruma, dosya algılama ve kötü amaçlı yazılımların kaldırılması gibi test kategorileri yer alıyor.

Bağımsız antivirüs test laboratuvarı AV-Comparatives tüketiciler için en doğru sonuçları ortaya koyabilmek adına 2015 yılında gerçekleştirdiği testlere ait sonuçları yayınladı. Avusturya merkezli kuruluş tarafından yayınlanan 2015 yılı raporu sonuçlarına göre Kaspersky Lab 21 güvenlik yazılımı arasından yılın yazılımı ödülüne layık gördü.

Kaspersky aralarında gerçek zamanlı koruma, dosya algılama ve kötü amaçlı yazılım kaldırma gibi kategorilerin yer aldığı testte en iyi sonuçlar ortaya koyan yazılım olmayı başardı. Bitdefender, ortaya koyduğu performansla yılın yazılımı ödülüne layık görülen Kaspersky ile aynı sonuçları elde etmesine karşın AV-Comparatives’in iki yıl üst üste aynı yazılıma ödül verilmemesi kuralı nedeniyle ikinci sırada yer aldı. 2014 yılında benzer şekilde 2013 yılında Kaspersky Lab’ın yılın yazılımı ödülünü kazanması nedeniyle Bitdefender yılın yazılımı ödülüne hak kazanmıştı.

Av-Comparatives tarafından 2015 yılında yapılan teste Windows işletim sistemi için güvenlik yazılımları geliştiren Avast, AVG, Avira, Baidu, Bitdefender, BullGuard, Emsisoft, eScan, ESET, Fortinet, F-Secure, Kaspersky Lab, Lavasoft, McAfee, Microsoft, Panda, Quick Heal, Sophos, Tencent, Threat Track Vipre ve Trend Micro gibi pek çok geliştirici yer aldı.

antivirus-testleri

Yılın ürünü ödülünün ötesinde AV-Comparatives tarafından bazı özel kategorilerde farklı geliştiricilere ödüller verildi.

  • Gerçek Kullanımda Koruma: Bitdefender ve Kaspersky Lab
  • Dosya Algılama: Kaspersky Lab ve Bitdefender
  • En Düşük Yanlış Pozitif: Microsoft
  • Performans (hız): Avast
  • Proaktif Koruma: Bitdefender
  • Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma: Kaspersky Lab

Test sonuçlarının kişisel kullanımınıza etkisi: Test sonuçlarında en iyi sonucu ortaya koyan yazılımın hangisi olduğu sizin için herhangi bir anlam ifade etmese dahi AV-Comparatives tarafından yayınlanan yıllık test raporu başvurabileceğiniz önemli bir kaynak olma niteliği taşıyor. Test sonuçlarına göre ilk olarak Kaspersky ve Bitdefender yazılımlarının sorunsuz güvenlik yazılımına sahip olmanız için ideal çözümler olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Diğer taraftan sonuçlara bakarak kullandığınız güvenlik yazılımının test kapsamında hangi konularda iyi olduğunu kontrol edebilirsiniz. Örneğin, Microsoft’un ücretsiz Defender yazılımını kullanıyorsanız test sonuçlarına göre makul bir güvenlik yazılımını kullandığınızı fark edebilir, makul sonuçlar vermesine karşın performans bakımından geliştirilebilecek yönleri olduğunu görebilirsiniz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu