2022 katlanabilir akıllı telefon yılı olacak

Yeni bir araştırmaya göre, 2022'nin sonuna kadar 18 milyondan fazla akıllı telefon satışının yapılması hedefleniyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar son zamanlarda popülaritesini oldukça fazla artırdı. Yapılan araştırmalarda da bu akıllı telefonların satış adedinin 18 milyon adete kadar yükseltmesi bekleniyor.

Katlanabilir akıllı telefon ile ilgili haberleri son zamanları oldukça fazla duyuyoruz. Firmalar bu kategoride genelde cihaz üretimi yapmazken şu an teknoloji devlerinin çoğu bu cihazlar için büyük projeler geliştirirken, milyonlarca dolar yatırım yapılmaya başlandı. Bununla birlikte yeni bir rapora göre, 2022’nin sonuna kadar 18 milyondan fazla cihaz satışının yapılması hedefleniyor.

Bir Counterpoint Research raporuna göre, bu akıllı telefonların tasarımları, malzemeleri, özellikleri ve OEM deneyine sahip olmasına rağmen yakın gelecekte pazardaki payı tek hanede kalacak. 2020’de katlanabilir cihazlar 13 milyar dolarlık hacmi ile pazarın sadece yüzde birlik kısmını oluşturmuştu. Ancak, bunun 2022 yılına kadar yaklaşık yüzde 2,2’ye ulaşması bekleniyor.

Counterpoint Research Kıdemli Analisti Jene Park’ “Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarında tasarım, pazarlama ve malzeme tedariğini işin içine kattığınızda pazarın yüzde 80’nini kapsıyor. Şirket ayrıca, ikinci nesil amiral gemisi de dahil olmak üzere çeşitli model ve varyantlarla en güçlü seriye sahip. Ancak bu yıl Samsung , özellikle Huawei’nin çok beğenilen Mate X2’si , Xiaomi’nin Mi Mix Fold’u ve Vivo , OPPO ve TCL’den 2021 lansmanlarında tanıttıkları cihazlarla bu kategorideki cihazlar çok daha büyük rekabete ve satış rakamlarına ulaşacak.” diyor.

Rapor ayrıca, pazarın büyümesinin birkaç ana nedeni olduğunu saptadı. Özellikle 1.000 ila 1.500 dolar civarında olan katlanabilir telefon fiyatlarının düşüyor olması buna en büyük sebep olarak gösterildi. Apple’ın pazara girmesiyle birlikte ortalığın daha da kızışacağı kesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu