4.5G ve fiber yatırımları 4K içeriğini yaygınlaştıracak

Lizbon’da gerçekleştirilen Samsung MENA Forum 2016’da konuşan Samsung Türkiye Televizyon Grubu Pazarlama Müdürü Erkan Yıldırım, özellikle Mayıs ve Haziran ayları içerisinde UHD TV satışının artacağını söyledi ve ekledi: Satışların artmasında 4.5G ve fiber yatırımları da önemli etken olacak.
Derya COŞKUN/LİZBON
Samsung MENA Forum 2016 Portekiz’in Lizbon kentinde gerçekleştirildi. Şirket, bu yıl içerisinde pazara sunmayı planladığı birçok yeniliğini tanıttı. Samsung Orta Doğu ve Kuzey Afrika Genel Başkanı Choong Ro Lee, “2016 yılındaki hedefimiz, anlamlı yeniliklere zemin hazırlamak ve MENA bölgesine öncü ürünler sağlama konusunda çıtayı yükseltmek” dedi. Şirketin Kurumsal Sosyal Sorumluluk vizyonuna da değinen Lee, “MENA topluluğunun sosyal refahına katkı sağlamanın sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Teknolojilerimizi, yaklaşık 10 yıldır bölge genelinde yaşayanların hayatlarının daha iyi hale gelmesine katkıda bulunmak üzere kullanıyoruz” diye konuştu.
Birçok teknolojinin bir arada tanıtıldığı Forum’da, Samsung MENA’nın topluma fayda sağlayan girişimlerinden de bahsedildi. Samsung Tunus’un Alzheimer hastaları için geliştirdiği Backup Memory mobil uygulaması ve Samsung Türkiye’nin “duyan eller” çağrı merkezi projesi toplantıdaki gündem konuları arasında yerini aldı.

UHD TV SAMSUNG1

20 milyar saatin üzerinde ev eğlencesi tüketimi gerçekleşti
Samsung MENA Forum 2016’da bunların yanı sıra, ev eğlence sistemleri ürün yelpazesi de tanıtıldı. MENA Görüntü ve Ses Sistemleri Yöneticisi Mustafa Sadick, “SUHD dünyada renklerin parlaklığı ve ekran görüntüsüyle ses getirdi. 2016’da yaptığımız her şeyin bir adım ötesine geçme taahhüdümüz devam etmekte. İnsanlar aydınlığın olduğu odalarda televizyon izliyor. Samsun TV de bu aydınlık ortamlarda kaliteden ödün vermeden parlaklık sunuyor ve yansımaya izin vermiyor” dedi.
20 milyar saatin üzerinde bir ev eğlencesi tüketimi gerçekleştiğini söyleyen Sadick, kendilerinin de bu alanda yaptığı yatırımlarla Samsung televizyonları geliştirdiğini belirtti. Samsung televizyonların akıllı uzaktan kumanda yardımıyla birçok seçeneği bir arada sunduğunu ifade eden Sadick, bunun için ekstra özelliklere gerek duyulmadığını da ekledi.
Samsung Türkiye Televizyon Grubu Pazarlama Müdürü Erkan Yıldırım ise, yeni SUHD TV’lerin Nisan- Mayıs ayları içerisinde Türkiye pazarına geleceği bilgisini vererek, “Yeni seriler yazılım ve donanım olarak geliştirildi. Quantum ekranla artık daha detaylı görüntü kalitesine sahipler. HDR özelliği de tüm TV’lerde standart oldu. Bu da görüntüye daha geniş bir renk seçeneği getirdi. Görüntünün kalitesi daha da artacak” dedi.

Euro 2016 UHD TV satışlarını yüzde 15 artıracak
Samsung Türkiye Televizyon Grubu Pazarlama Müdürü Erkan Yıldırım, Türkiye milli takımının Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2016’a katılmasının da UHD TV satışının artmasını beklediklerini de söyleyerek, “Türkiye en son uluslararası bir futbol şampiyonasına 8 yıl önce katıldı. Euro 2016 UHD TV satışlarını yüzde 15 oranında artıracak. Mayıs ve Haziran aylarında bunun etkisini göreceğiz” diye konuştu.
Yıldırım, Türkiye’de 4K içeriğin hızla geliştiğini de hatırlatarak, “Konvansiyonel yayın yapan kanallar hızlı içerik üretiyor. İki yıl içinde bu içerik çok yaygınlaşacak. İnternet tarafında ise 4.5G ve fiber yatırımları etken olacak” şeklinde konuştu.

Samsung televizyonlar Quantum Dot teknolojisi ile geliyor
Samsung’un Tizen işletim sistemine sahip 2016 Akıllı TV’leri, tüketicilerin TV ve filmlerden oyun ve program bilgilerine kadar en beğendikleri içerik ve hizmetlere tek bir yerden erişmelerini sağlıyor. Dünyanın ilk çerçevesiz kavisli tasarımına sahip olarak lanse edilen yeni Samsung SUHD TV ürün grubu, Quantum Dot ekranıyla görüntü kalitesinin yanı sıra tüketicilerin tüm eğlence içeriğine tek bir yerden erişimi kolaylaştıran en akıllı kullanıcı deneyimine sahip olarak tanıtılıyor.
Bütün bunların yanında, Forum’da bağlantılı cihazlar ekosistemini genişletmenin önemi de vurgulandı. Samsung, Galaxy TabPro S’in tanıtımı yapılırken, Samsung’un tüketicilerine yeni malzeme çeşitleriyle daha fazla seçenek sunma konusundaki taahhüdü doğrultusunda Samsung Gear S2 Classic’in ‘platin’ ve ‘altın’ kaplama olarak iki farklı renk seçeneği de duyuruldu. Şirketin, tanıtımını gerçekleştirdiği ürünler arasında, geniş ekranı ve 2,7 mm inceliğindeki Samsung Galaxy A (2016) da yer alıyor.

Ek kapaklı çamaşır makinesi: Samsung Add Wash
Samsung MENA Forum 2016’da tanıtılan ürünler arasında akıllı ev teknolojileri de yer aldı. Samsung Twin Cooling Plus buzdolabı ayarlanabilir 5 ayrı moduyla, kullanıcının ihtiyaçlarına göre enerji tasarrufu sağlıyor. Bunun yanında lanse edilen ürünlerden T9000 buzdolabında Precise Chef Cooling teknolojisi uygulanıyor ve böylelikle tüketiciler, donmuş gıdaları bile taze bir şekilde yiyebiliyorlar. Yeni Samsung çamaşır makineleri serisinde ise Add Wash tanıtıldı. Önden yüklemeli olarak lanse edilen yeni çamaşır makinesi, ana kapağının üst kısmında bulunan ek kapağı ile yıkama sırasında giysi veya fazladan deterjan ekleme olanağı sunuyor.

KUTU GÖRSEL-ADDWASH

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu