Kuzey Kore’den siber saldırı: Güney Kore çip endüstrisi tehlikede!

Kuzey Kore'nin 2016'dan bu yana yaklaşık 3 milyar dolarlık para çaldığı tahmin ediliyor.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi’nin (NIS) raporuna göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, iki Güney Koreli çip ekipmanı şirketinin sunucularını ihlal etti. NIS, yaptırımların neden olduğu tedarik zorluklarına rağmen Pyongyang’ın silah programları için yarı iletken üretimine hazırlandığına inanıyor.

Bu saldırılarda, bilgisayar korsanları güvenlik yazılımlarının onları tespit edememesi için “karadan uzakta yaşamak” sloganıyla yeni bir saldırı tekniği denedi. NIS, çip üretim sektöründeki diğer şirketleri de siber saldırılara karşı önlem almaları konusunda uyardı.

Pyongyang, siber suçlamaları reddetti, ancak Seul, Kuzey Kore’yi rejimi ve nükleer silah programını finanse etmek için çoğunlukla kripto para birimi cinsinden büyük miktarda para çalmakla suçluyor. Kuzey Kore’nin 2016’dan bu yana yaklaşık 3 milyar dolarlık para çaldığı tahmin ediliyor. Ülkenin ayrıca gelişmiş silah teknolojisi de dahil olmak üzere devlet sırlarını çaldığı düşünülüyor.

Güney Kore hükümeti, bu tür saldırıların artmasıyla birlikte, özellikle çip üretim sektöründe, siber güvenlik önlemlerini güçlendirme çağrısı yapıyor. Bu son gelişmeler, iki Kore arasındaki zaten gergin ilişkilerin daha da gerilmesine neden olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu