ABD bankaları hack'lendi, hisse senetleri manipüle edildi

ABD’de savcılar, aralarında büyük banka ve yayın kuruluşlarının bulunduğu şirketlerin internet hesaplarını ele geçiren bir hacker çetesini açıkladı.
ABD Salı günü, en az dokuz büyük finans ve yayın şirketini “hack” edilmesine odaklanan geniş ve birkaç yıllık bir yapılanmayı ve buna bağlı olarak, hisse senedi manipülasyonu, kredi kartı yolsuzluğu ve yasadışı online casino işleri ile ilgili bir ağın oluşmasına neden olan 100 milyon müşterinin bilgilerinin çalındığını hırsızlık olayını açıkladı.

Yüz milyonlarca dolar haksız kazanç elde ettiler

Savcılar, hackerlar ve komplocuların, hisse senedi doldur boşalt işlemleri ve özellikle de yasadışı online kumar işleri yoluyla yüz milyonlarca dolar haksız kazanç elde ettiklerini söyledi. 2012 yılından 2015 yılının ortalarına kadar, şüpheliler ve onların suç ortakları, savcıların iddia ettiği sürece,başarılı bir şekilde düzinelerce halka açık işlem gören hisse senetlerini manipüle etti. Bunun yanında, e-posta adreslerini çaldıkları banka ve aracı kurumların müşterilerine yanıltıcı bilgiler gönderdi ve sahte isimler altında açtıkları hesaplarla işlem yaparak haksız kazançlar elde etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu