ABD Başkan Yardımcısı Harris’ten siber doktrin çağrısı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, tüm ülkeleri birlik olmaya ve yeni bir siber güvenlik doktrini imzalamaya davet etti.

SolarWinds ve boru hattı gibi Kritik altyapı saldırıları sonrası Biden yönetimi siber güvenlik konusunu devamlı olarak gündeme getiriyor. Son olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris tüm ülkeleri birlik olmaya ve yeni bir siber güvenlik doktrini imzalamaya davet etti.

Birlik ve uzlaşı içerisinde hareket etmek

“Siber bir doktrin ulusların geleceği için çok önemli. Siber terörün hedefi olan tüm ülkelerin birlik ve uzlaşı içerisinde hareket etmesi geleceğimizi etkileyecek.” diyor Harris. Yeni söylem ve açıklamalarla ABD’nin kimi zaman tartışılan dış politikasının bir parçası haline gelen siber güvenlik, terör tehdidi olarak kabul ediliyor. Harris, “Tüm müttefiklerin ve bu alandaki ortakların uluslararası normlarda ve nesnel kurallara göre aksiyon almaları gerekiyor.” diyor.

Açıkçası ABD, ya hep ya hiç tarzı açıklamalarıyla belki iyi niyetli hareket ediyor olsa da ülkenin agresif politikaları güven telkin etmiyor. Rusya, Çin gibi ülkeleri devamlı olarak siber tehdit olarak yargılayan ABD, kendini ak kaşık gibi gösterdiği sürece muhtemelen beklediği müttefik desteğini göremeyecek.

“Fransa’ya gittiğimde Macron ile bir araya geldim ve gündemimiz global bir siber güvenlik hareket noktası sağlamak oldu.” diyen Harris, ortak arayışından vazgeçmediklerini de ifade ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu