ABD limanları siber güvenlik şirketleri ile çalışmaya başladı

Güney Louisiana Limanı, Evalv IQ güvenlik şirketi ile yapılan yıllık anlaşma için 107.000 dolarlık büyük bir yatırım yaptı.

ABD’de Güney Louisiana Limanı, yüksek maliyetli bir siber saldırıdan sonra siber güvenlik departmanını yapılandıran bir şirket ile ortak çalışmaya imza attı. Evalv IQ güvenlik şirketi ile yapılan yıllık anlaşma 107 bin dolarlık büyük bir yatırım. Yetkililer, Güney Louisiana Limanı’nın hacim olarak ülkenin en büyük limanlarından biri olduğunu ve bu nedenle saldırganların hedefi haline geldiğini söylüyor. Şirket, kısa süre içerisinde limana dahili bir siber güvenlik departmanı oluşmasını sağlayacak.

Diğer limanlar için model olabilir

FBI ve denizcilik sektörü grupları, özellikle işletmelere ve limanlara yönelik siber saldırıların arttığını öne sürüyor. Limanın denetçileri kısa süre önce 2021 sonbaharında meydana gelen bir siber saldırının, sigorta geri ödemeleri öncesi operasyona 420.000 dolardan fazlaya mal olduğunu açıkladı. Yaklaşık 60 kişilik bir personele sahip liman kendi nehir ve demiryolu terminaline de sahip.

Limanın icra müdürü Paul Matthews, şirketin saldırıdan sonra limanın sistemlerini ve politikalarını test etmek için kapsamlı bir denetim gerçekleştirdiklerini söylüyor. Bu denetim sonucunda siber güvenlik ve bilgi teknolojisine hakim bir komite oluşturdu. Matthews “Sonuç olarak, artık bu ana hizmet sözleşmesini sağlama ve bizi olmamız gereken yere götürmek için doğru yazılımı derhal devreye sokma noktasındayız. Artık çağın gerisinde kalmayacağız. Evalv IQ ile birçok yönden zamanın ilerisinde olmayı hedefliyoruz.” diyor. Evalv IQ’nun danışmanı Theresa Jones, sözleşmenin limanın bir güvenlik operasyonları merkezine, personel içi bir BT yöneticisine, yeni nesil, davranışa dayalı bir yazılıma ve personel eğitimine sahip olmasını sağlayacağını ifade ediyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu