ABD Ordusu, mini drone’larını test ediyor

ABD Deniz Piyade Teşkilatı üç kamerasından görüntü aktarabilen ve yerden neredeyse görünmez olan cep büyüklüğünde bir drone test ediyor.

Avuç içinde saklanabilecek kadar küçük olan Black Hornet PD-100 adındaki drone, mini bir helikopter görünümüne sahip.

1.6 km’lik bir menzile sahip mini drone 25 dakika boyunca havada kalabiliyor. Bu, deniz kuvvetlerinin bulunduğu pozisyon dışındaki noktaları gözetleyebileceği anlamına geliyor.  Drone, GPS aracılığıyla yönlendirilen direktiflerle uçabiliyor.

 

mini-drone-test
Resimde drone’un arkasında görünen kablo bir elektrik kablosu değil bir anten.

Sahip olduğu üç kamerası canlı video ve fotoğraf çekmek için kullanılıyor. Kameralardan biri tam önünü diğeri aşağı ve diğeri de 45 derece alt kısmı gösteriyor.  Testler yeni teknolojileri değerlendirmek ve denizciler tarafından nasıl kullanılabileceğini görmek için MIX-16 olarak adlandırılan denemeler sırasında Kaliforniya’da gerçekleşti.

ingiliz-askeri-kullaniyor

İngiliz Ordusu, bu mini drone’u Afganistan’da keskin nişancıların yerini tespit etmek amacıyla 2013’ten bu yana kullanıyor ve İngiliz Savunma Bakanlığı bu donanımı gelecekte de kullanmaya kararlı gözüküyor. ABD Ordusu’nun bu mini drone’u ne zaman ve nerede kullanmayı planladığı ise bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu