ABD ve İsrail ajansları siber saldırılara karşı yeni bir anlaşma imzalıyor

Rusya ve İran’ı ortak tehdit olarak gören ikili genel hatları kesinleşen bir anlaşmayla sağlanan istihbarat alışverişi yapacak.

ABD ve İsrail hükümetleri, siber savunmayı desteklemek için son yeni bir ortaklığa gidiyor. Rusya ve İran’ı ortak tehdit olarak gören ikili genel hatları kesinleşen bir anlaşmayla sağlanan istihbarat alışverişi yapacak. Her iki hükumet de siber suçlulardan gelen bir dizi hack tehdidine karşı korunmak için özel sektörleri tarafından toplanan verileri paylaşıma açacak.

Uyarı mekanizması

Daha önce bildirilmeyen bilgisayar korsanlığı olaylarından biri, Rusya’nın Ukrayna’da savaş açtığı ve ABD’nin yaptırım uyguladığı sıralarda, Şubat ve Mart aylarında ABD Hazine Bakanlığı’nın bilgisayar sunucularına yönelikti. Siber güvenlik ve kritik altyapı korumasından sorumlu Hazine Müsteşarı Todd Conklin’e göre Kremlin bu saldırıyı organize etti. ABD şu anda yaptırımların hafifletilmesi karşılığında Tahran’ın nükleer programına sınırlamalar getirmek için İran ile 2015 anlaşmasını canlandırmaya çalışıyor.

Analistlere göre, İran’ın bilgisayar korsanlığı operasyonları bazen jeopolitik olaylara yanıt olarak inişli çıkışlı bir grafik çiziyor. Conklin, İsrail ile yapılan yeni anlaşmanın, ABD veya İsrail’i hedef alan yeni bir İran korsanlığı faaliyeti olması durumunda önemli bir uyarı mekanizması oluşturması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu