ABD’de Google önderliğinde siber güvenlik eğitimi başlıyor

Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCC) ve Google çok yakın bir tarihte üst düzey profilli eyalet yöneticileri için özel bir siber güvenlik eğitim programı başlatıyor.

Programın amacı yönetici ve toplumda söz sahibi olan kişileri 2022 yılında gerçekleşecek ara seçimlere hazırlamak.

Bilindiği gibi başkanlık seçimleriyle patlak veren siber güvenlik sorunlarından ağzı yanan ABD, bu sefer dersini iyi çalışacak gibi duruyor. Özel bir siber güvenlik eğitim programının içeriği tam olarak kamuoyu ile paylaşılmasa da genel olarak katılımcıların siber güvenlik ekosistemine ve siber tehditlere karşı bilgilendirilmesi söz konusu olacak. Bireysel ve kurumsal önlemlerin nasıl alınabileceği ve tedbirlerin nasıl uygulanacağı detaylı bir şekilde gösterilecek.

En ufak bir şaibeye yer yok

İlgili Makaleler

Google’ın önderliğinde gerçekleşecek eğitimde özel sektörden de uzman katılımcılar yer alacağı gibi IBM ve Demokrasi Koruma Programı ile benzer bir amaç güden Microsoft da eğitim verecek. Projenin yöneticisi Forrest Senti, “Siber güvenlik iş dünyası kadar hükümetler ve bireyler için de kritik hale geldi. Artık her gün her kesime ait birinin dijital saldırıya maruz kaldığını görüyoruz.” diyor ve ekliyor, “Biz de önce devlet büyüklerini eğiterek kurumların genel güvenliğini sağlamak için farkındalık geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle önümüzdeki yıl seçimlerinde en ufak bir şaibeye yer vermek gibi lüksümüz yok. Ekonomik istikrar ve huzur için seçimlerin sıfır hata ile tamamlanması şart.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu