ABD’de robotlar market alışverişinde kullanılıyor

Robotların devreye girmesiyle sipariş sayısının arttığını söyleyen yetkililer neredeyse hiçbir robotun bir an bile bile boş kalmadığını belirtiyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Pleasanton bölgesinde robotlar oldukça faal günler geçiriyor. ABD’de henüz robotlarla market siparişlerinin teslimi konusu yaygınlaşmış değil. Ancak Pleasanton bu tabuyu erken kıran bölgelerden biri. Bu teknolojinin arkasında ise San Francisco merkezli Starship Technologies yer alıyor. Daha önce bu şirketin üniversite kampüslerinde yemek taşıdığı haberlerini paylaşmıştık.

Şimdilik bölgede 15 adet robot görev yapıyor. Çocuklar başta olmak üzere herkesin robotlara ilgisi yüksek. Robotların devreye girmesiyle sipariş sayısının arttığını söyleyen yetkililer neredeyse hiçbir robotun bir an bile bile boş kalmadığını belirtiyor. Bölgede yaşayan 2013 Ironman şampiyonu ünlü sporcu  Van Lierde da robotlara hayranlığını gizlemeyenlerden: “Yeni şeyler denemeyi seviyorum. Çok meraklı biriyim. Uygulama üzerinden onları takip etmek bile bana keyif veriyor.”

Hedef 50.000 ev!

Saatte 7 km hıza ulaşan robotlar 1500’ün üzerinde eve sipariş götürmüş durumda. Starship Technologies iş geliştirme müdürü Chris Neider, “Yakın zamanda robotlar evleri ve rotaları daha iyi kavrayacak. Daha hızlı ve verimli çalışacaklar. Hedefimiz önce 5000 ardından da 50000 haneye ulaşmak!” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu