ABD’de seçimler için siber güvenlik yatırımı talebi

Ulusal Muhafız yetkilileri, seçimlerin korunması ve tehditlerin tespit edilmesi için siber güvenlik yatırımı talep ediyor.

ABD’de ara seçim dönemi siber güvenlik tartışmaları durmak bilmiyor. Ulusal Muhafız yetkilileri, hizmet bileşeninin çevrimiçi altyapıya zarar verebilecek tehditleri tespit etmeye ve bunlarla mücadele etmeye adanmış birimlere daha fazla yatırım yapması gerektiği konusunda uyarıyor.

Altyapı eksikliği

Illinois Ulusal Muhafız Birliği’nin yardımcı generali Tümgeneral Richard Neely, “Siberin ilk günlerindeyiz. Henüz dijital sürecin ilk yıllarındayız. Finansman, politika, ihtiyacımız olan tüm altyapı eksik. Bazı eyaletlerimiz son derece harika bir iş çıkarıyor, ancak hepimiz aynı gemideyiz. Her eyalette helikopterlere ihtiyacımız olduğu gibi, her eyalette siber yeteneklere de ihtiyacımız var. Ve etrafında inşa etmek için sağlam bir yapıya ihtiyacımız var.”

Arizona, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Iowa, Louisiana, New Mexico, New York, Kuzey Karolina, Pensilvanya, Washington eyaleti ve Batı Virginia dahil olmak üzere sadece 14 eyalet, ara seçimlerde siber güvenliği denetlemeye yardımcı olmak üzere Muhafızları harekete geçirecek. Bu eyalet aktif görev misyonu, yerel ve federal siber savunmayı destekleyecek, ancak uzmanlar eyalet sayısının yetersiz olduğu konusunda hemfikir. Çünkü, toplamda sadece yaklaşık 100 Muhafız görevde olacak.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu