ABD’li generaller Çin ile siber savaşa hazır olmadıklarını düşünüyor

Karamsar bir tablo çizen askeri yetkililer, Çin’in uzay ve siber alanlarında hızlı ilerlediğini ve bunun endişe verici olduğunu söyledi.

Amerikalı generaller, bir savaş zamanında özellikle uzay ve siber cephelerinde rakip uluslara karşı zayıf olduklarını dile getirdiler. Karamsar bir tablo çizen askeri yetkililer; Hava, Uzay ve Siber Konferansında Çin’in uzay ve siber cephelerde oldukça hızlı ilerlediğini ve bunun endişe verici olduğunu ifade ettiler. Korgeneral Leah G. Lauderback, “Çin’e karşı siber açıdan hazır mıyız? Cevap hayır, hazır değiliz.” dedi.

ABD, Çin ve Rusya’nın hedefinde olduğunu iddia ediyor

Hava Kuvvetleri Siber Komutanı Korgeneral Kevin B. Kennedy Jr., hizmet üyelerinden oluşan bir dinleyici kitlesiyle karşı karşıya oldukları tehdidin önemini ve aciliyetini vurguladı. Kennedy Jr., “Çin ve Rusya hakkında konuşuyoruz ve çatışma senaryolarını düşünüyoruz. Her ikisiyle de açıkça rekabet halindeyiz.” dedi ve ekledi: “Hedef alınıyoruz. Kişisel olarak, sosyal ağlar, cihazlar veya görevinizi gerçekleştirmek için kullandığınız bilgiler aracılığıyla şu anda düşmanlarımız tarafından hedefleniyorsunuz.”

Bununla birlikte yetkililer, Çin’in 2015 yılının sonlarında başlattığı bilgi ve elektromanyetik savaş gibi uzay ve siber operasyonları ele alan Halk Kurtuluş Ordusu Stratejik Destek Gücü’nün meyvelerini vermeye başladığını belirtiyor. Özellikle Pasifik hattını izleyen 260 uydunun savunma ve saldırı amaçlı önemli bir stratejik üstünlük olduğunun altı çiziliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu