ABD’li siyasetçi New York’un siber savunmasını güçlendirmek istiyor

Brooklyn bölgesinin başkanı Eric Adams, New York’u siber anlamda tam bir kale hale haline getirmek istiyor.

Uzun yıllar çeşitli meclis görevlerinde bulunan deneyimli siyasetçi, Kasım ayı içerisindeki eyalet seçimlerine gözünü dikmiş durumda. Demokratların New York adayı olan Eric Adams, önceliğini siber güvenlik haline getiriyor.

Hızlandırılmış siber güvenlik

Adams’a göre, New York kenti güvenlik teknolojilerinde yeterince hızlı davranamıyor. Adams’ın vaatleri arasında dijital dönüşüm ve siber güvenlik süreçlerini hızlandırmak var.

Adams, önceki haftalarda bizim de haber yaptığımız Adalet Bakanlığı’na yapılan saldırıları hedef gösteriyor. “Bu ne ilk ne de son olacak.” diyen Adams, artık hazırlıklı olmaları gerektiğinin altını çiziyor. Siyasetçi, 2028 yılına kadar New York’ta 10 binden fazla siber istihdam sağlayacağının da sözünü veriyor.

Adams ayrıca bakanlığa yapılan saldırıda hükümetin birçok alanda çok eski yazılımlar kullandığını söylüyor. Adams seçilmesi durumunda en güncel ve güvenli sistemi kurarak New York’u dünyanın siber kalesi haline getirmek istiyor ve ekliyor: “Elektrik ve su gibi temel tüm ihtiyaçlarımız siber güvenlik nedeniyle riske girebilir. Güvenli bir gelecekte yaşamak isteyen New Yorklular’ın bu konuya kayıtsız kalmayacağını eminim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu