ABD’ye göre ‘Siber Görev Gücü’ büyümeye devam edebilir

ABD Siber Komutanlığı'nın Siber Görev Gücü, devam eden olayların çıkış noktasına nazaran bir büyüme yaşayabileceğini belirtiyor.

Siber Görev Gücü, ABD’nin Savunma Bakanlığı’nın siber operasyonlarını yürüttüğü için “eylem kolu” olarak adlandırıldı. Savunma Bakanlığı, 2012’de gücü oluşturmaya başladı; tüm ekipler yaklaşık altı yıl sonra tam operasyonel kapasiteye ulaştı. ABD Siber Komutanlığı’nın Siber Görev Gücü, devam eden olaylara ve nüfuzlu alanın geleceğine atıfta bulunarak, çıkış noktasına nazaran bir büyüme yaşayabileceğini belirtiyor. General Paul Nakasone, 5 Nisan’da milletvekillerine verdiği demeçte, Siber Görev Gücü’nün yakın gelecekte onun üzerinde yeni ekip kazanması beklediğini ifade ediyor. Bu da orijinal hedefteki 133 sayısının üzeri anlamına geliyor.

Aynı zamanda Ulusal Güvenlik Ajansı’nın da direktörü olan Nakasone, House Armed Services alt komitesine verdiği demeçte, “Bugün, görevi devraldığım dört yıl öncesinden bile farklı bir gücüz” dedi. “Yani, benim görüşüm, muhtemelen 14 takım başlangıç olsa da, departman daha fazlasının gerekli olduğuna karar verirse şaşırmam.” Pentagon’un 2023 mali yılı için 11,2 milyar dolarlık siber bütçe talebi, beş siber ekibin eklenmesini içererek toplamı 142’ye çıkardı. Nakasone, Salı günü kısa vadeli genişlemeyi kabul etti.

General, “Aslen gücü departmanda kurduk – Siber Görev Gücümüze adanmış 133 ekip” diyor ve ekliyor, “Önceki savunma bakanı, gelecek yıllar savunma planında 14 ekipli bir büyümeyi onayladı. Bu yıl beş ekip daha da büyüteceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu