Ahbap, bilgisayar korsanlarının hedefi oldu!

Paylaşıma göre, Ahbap’a gerçekleştirilen saldırının büyük bir kısmı yurt içinden ve mobil ağlar üzerinden yapıldı.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından dünyanın her bölgesinden yardım toplanmaya başladı. Ahbap tarafından toplanan bağışlar ise bilgisayar korsanlarının hedefi oldu.

Depremin yol açtığı yıkım sonrası onlarca ülkenin katılım sağladığı arama kurtarma faaliyetleri devam ederken yardımlar da gelmeyi sürdürüyor. Bu desteğe ve dayanışmaya Ahbap gibi yerli sivil toplum kuruluşları da katılıyor. Fakat bunu engellemek isteyen kötü niyetli bilgisayar korsanları siber saldırı düzenledi.

Ahbap’a 400 bin siber saldırı

Ünlü şarkıcı Haluk Levent tarafından 2017 yılında kurulan Ahbap, bugüne kadar sayısız destek projesinin içerisinde yer aldı. 13,5 milyon kişiyi doğrudan etkileyen bu deprem için de en güvenilir yer olarak Ahbap tercih edildi ve yardım etmek isteyen vatandaşlar bağışlarını buraya gönderdi.

Bu durumun farkında olan kötü niyetli bilgisayar korsanları, henüz kesin olarak bilinmese de bağışlara engel olma ya da çalma amacıyla bu derneğin internet sitesine saldırı düzenledi. Elde edilen bilgilere göre 400 bin kadar siber saldırı mevcut. Konuyla ilgili bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Paylaşıma göre, Ahbap’a gerçekleştirilen saldırının büyük bir kısmı yurt içinden ve mobil ağlar üzerinden yapıldı. Ancak şu ana kadar bir veri kaybı ya da hacklenme durumu olmadığı söyleniyor. Konuyla ilgili açıklama beklenirken, siber saldırılara karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Ahbap’ın yanı sıra çok sayıda IBAN paylaşılıyor fakat bunlardan hangisinin gerçek olduğu hangisinin siber suçlular tarafından yapıldığı ayırt edilemiyor. Bu sebeple Ahbap tarafından toplanan yardımlara öncelik verilmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu