AIOps ve BT altyapı izlemenin avantajları nelerdir?

AIOps ve BT altyapı izlemenin gelişimi

Yapay zeka (AI), özünde çok sayıda görevi yerine getirmek için ilgili verilerin tekrarlayan öğrenmesini ve keşfini otomatikleştirmek için gelişmiş analiz ve mantık tabanlı teknikler uygular. Yapay zekanın işyerindeki yüksek seviyeli faydaları ise veriler hakkında fikir sahibi olmaktan ve teknoloji tabanlı süreçleri verimli bir şekilde otomatikleştirmeye yardımcı olmaktan fazlasıdır.

Modern organizasyonlar son zamanlarda rasyonelleştirmeleri ve başa çıkmaları gereken bir veri akışı yaşamıştır. Bununla birlikte bu veri akışı, genellikle karşılık gelen bir teknoloji ve veri bilimi becerileri akışı ile gelmez. Şirketler devam eden dijital dönüşüme uyum sağladıkça, şirketin BT altyapısını görüntülemek ve yönetmek için sadece özel bir BT ekibinden daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını fark edecektir.

AIOps, yapay zekanın BT operasyonları ile birleşimidir ve BT operatörlerinin sıradan çalışmalarının çoğunu sistematize etmek ve otomatikleştirmek için kullanılabilir. Böylece daha yenilikçi projeler yapmak için onları serbest bırakır. Bununla birlikte, altyapı performansının görünürlüğünü en üst düzeye çıkarmak ve BT sorunlarını acil durumlara yükselmeden önce tahmin etmek ve tespit etmek için BT altyapı izlemesini AIOps ile birleştirerek daha da fazla değer katılabilir.

İlgili Makaleler

BT altyapısı izleme; şirketleri dijital çağda çalışır durumda tutmanın kritik bir parçasıdır. İzleme araçları, ağlar, bulut, sunucular ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm BT yığınında benzersiz görünürlük sağlar.

BT altyapısı işlevselliğine derinlemesine bakma ve veri toplama yeteneği, BT uygulamaları ve yönetimi için çok önemlidir. AIOps, tahmini ve gerçek zamanlı BT altyapısı izleme platformunu desteklemek için tarihsel veriler ve bir makine öğrenme modeli uygulayarak bu yetenekleri geliştirebilir.

AIOps ve BT altyapı izlemenin faydaları

AIOps’un bir BT altyapı izleme platformundaki işlevi, verimlilik yaratarak ve bir BT operatörünün iş yükünün bir kısmını hafifleterek son kullanıcıları da destekler.

AIOps, BT izleme ekiplerine sorunları tanımlama ve izole etme, temel neden analizi (RCA) gerçekleştirme ve bitişik cihazlar veya yazılım araçları üzerindeki potansiyel etkileri azaltma araçları sağlar. Bu yeteneğin; BT yeteneklerinin sorun kümelerini verimli bir şekilde tetiklemesine yardımcı olmak, işlem hatlarını çözmek için gereksiz uyarıları en aza indirmek ve fiziksel veya mantıksal öğeleri temsil etmek için topoloji eşleme yoluyla BT altyapısına görünürlük sağlamak gibi birçok faydası vardır.

AIOps araçları ayrıca anomali tespitini destekler ve katı sistemleri ve süreçleri parçalayarak mühendislerin tek seferde tek bir soruna odaklanmalarını sağlar. BT mühendisleri, sorunları yükselmeden önce düzeltmek ve izlemek için altyapıdaki her bir bileşenin etrafındaki parametreleri ayarlayabilir.

AI araçları ayrıca mühendislerin BT ortamlarını daha geniş bir şekilde anlamalarını sağlar. “Bir anomali ortaya çıktığında, altyapının başka bir yerinde bu anormallikle çakışan bir sonraki faaliyette artış olur mu? Belirli bir makine, günün yalnızca belirli saatlerinde sıcak mı çalışıyor veya belirli bir kullanıcı belirli bir uygulamayı açtığında performans düşüyor mu?” gibi sorulara yanıt verir.

AIOps, verileri gerçekten anlamak ve kuruluş için dinamik olarak çalışmasını sağlamak için basit veri oluşturma ve depolamanın ötesine geçmekle ilgilidir. AIOps gelişmeye devam edecektir ve endüstri, bu evrimsel yoldan çok daha kısa bir yoldur. AIOps’un BT altyapısı izlemesi üzerinde zaten derin bir etkisi olduğunu ve kuruluşların operasyonel verimliliği artırmasına yardımcı olduğunu inkar etmek mümkün değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu