Akıllı ev aletleri için ortak internet dili oluşturulacak

Giyilebilir teknolojilerin sayısının artmasıyla, akıllı ev aletleri de birbiriyle konuşmaya başlayacak. Böyle bir gelecek çok da uzak görünmüyor. 
Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2015 (Consumer Electronic Show) giyilebilir teknolojiler, akıllı otomobiller ve akıllı tüketici ürünleriyle geçtiğimiz hafta kapılarını açtı. Yüzlerce firmanın katıldığı fuarda giyilebilir teknolojiler hayatımızın her alanına hatta çoraplara bile girdi. Bosch tarafından yapılan tahminlere göre 2015 yılında 6 milyar cihazın internete bağlanacağı düşünülüyor. İnsanların hayatını kolaylaştıracak servisler internete bağlı cihazlar ve sensörler sayesinde geliştirilecek.

Akıllı cihazlara ortak bir internet dili

Tasarruf ve kontrol amaçlı kullanılan sistemler akıllı cep telefonu veya tabletler üzerinden kontrol edilecek. Akıllı ev çözümleri için evdeki tüm cihazların ortak bir internet dili konuşması gerekiyor. Cihazlar hem internete bağlanacak hem de ortak dil konuşacak. Tek başına cihazlar Bosch, ABB ve CISCO ile akıllı ev cihaz ve uygulamalarına yönelik bir açık yazılım platformu geliştirecek. Uzaktan yönetilen evler, kendini değil, evi ısıtmayı başaran kombiler artık akıllı telefon üzerinden yönetilebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu