Akıllı telefon satışlarında lider değişmedi

Açıklanan yeni bir rapora göre, akıllı telefon satışlarında 2021 yılının ikinci çeyreğinde de lider değişmedi. Ancak ikincilik koltuğu el değiştirdi.

Analiz firması Canalys tarafından açıklanan ve 2021 yılının ikinci çeyreğindeki küresel çapta akıllı telefon sevkiyatlarını gösteren rapora göre lider değişmedi. Adı geçen çeyrekte de küresel bazda akıllı telefon pazarının lideri Samsung olmaya devam ediyor.

Raporun ilginç yönü ise ikincilik koltuğundaki değişim. Rapora göre, ikincilik koltuğunda bulunan Apple yerini Xiaomi’ye devretti. Üstelik Xiaomi, lider koltuğunda bulunan Samsung’a da epey yaklaştı.

Oranlara bakacak olursak Samsung yüzde 19 ile birincilik koltuğunda otururken Xiaomi onu yüzde 17 ile takip ediyor. Üçüncü olan Apple’ın sevkiyat olarak pazar payı ise yüzde 14’te kaldı.

Öte yandan büyüme rakamlarına bakarsak Samsung ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 15 büyüdü. Xiaomi’de ise bu rakam yüzde 83 gibi inanılması güç bir rakam oldu. Apple’da ise büyüme oranı yüzde 1’de kaldı.

Tablonun diğer basamaklarına baktığımızda yüzde 10 ile Oppo ve onu da yine yüzde 10 ile Vivo takip ediyor. Sevkiyat rakamları Çin markalarının yükselişini gösteriyor. Görünen o ki Xiaomi birkaç çeyrek sonra liderlik koltuğuna oturacak. Öte yandan, bir zamanlar ikincilik koltuğunda oturan Huawei’nin artık ilk beşe bile giremediği görülüyor. Bunun en önemli sebebi ise markanın ABD’de karşılaştığı ambargo.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu