Akıllı televizyonlar dinleme yapıyor mu?

Bazı akıllı televizyonlar için kullanılan sistem sayesinde televizyonların verilen komutları harfiyen yerine getirmesi tartışma konusu oldu. 
Akıllı televizyonlar için kullanılan ve kullanıcının komutlarını yerine getirmeye yarayan sistem tartışma konusu oldu. Teknoloji devlerinden birinin güvenlik politikalarında görülen bir madde, kullanıcılar arasında tedirginliğe yol açtı. Buna göre şirket, akıllı televizyonlar tüm konuşmaları depoluyor ve sunucuya gönderiyor. Dolayısıyla kullanıcıların kişisel ve gizli bilgileri televizyonun yakınında konuşmaları halinde bu bilgilerin de saklanacağı ve sunuculara aktarılacağı konusunda uyarıda bulunuluyor.

Konuşmalar 3. parti firmalarla kısa süreliğine paylaşılıyor

Bilgilerin hiçbir şekilde 3. parti şirketlere satılmadığını dile getiren teknoloji devi, kullanıcı herhangi bir komut verdiğinde yalnızca bir süreliğine bu isteğin 3. parti firmalarla paylaşıldığını ve daha sonra da yanıtın tekrardan televizyona aktarıldığını belirtiliyor.

Kullanıcılar isterse söz konusu özelliği kapatabilir

Sesin televizyon tarafından dinlendiği durumlarda mikrofon simgesinin belirdiğini ve gizli bir şekilde dinleme yapılmadığını söyleyen şirket, kullanıcıların isterse bu özelliği kapatabileceğinin veya Wi-Fi bağlantısını devre dışı bırakabileceğinin altını çiziyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu