Alman siber güvenlik şefinin, Rusya ile bağlantılı olduğu iddia edildi

Yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in Alman medyasının suçlamaları ardından Schönbohm'u görevinden aldığı belirtildi.

Almanya’nın ulusal siber güvenlik teşkilatı başkanı Arne Schönbohm, Rus istihbaratıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla görevden alındı. Hükümetten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in Alman medyasının kendisine yönelik suçlamaları yayınlamasının ardından Schönbohm’u derhal görevinden alındığı belirtildi.

Kritik altyapı hedef olabilir

İddialar, yaklaşık on yıl önce kurucularından olduğu “Alman Siber Güvenlik Konseyi” olarak bilinen bir örgütle olan bağlantılarına odaklanıyor. Alman medyasında yer alan haberlere göre, üyelerinden biri eski bir Rus istihbarat ajanı tarafından kurulmuş bir şirket. Schönbohm skandalı, Rusya’nın Ukrayna’ya verdiği destek üzerinden Almanya’nın kritik altyapısını hedef alabileceğine dair korkuların arttığı bir dönemde geldi.

Bu ay ülkenin demiryolu ağı, kuzey Almanya’daki tüm tren hizmetlerini felç eden bir sabotaj eyleminin kurbanı oldu. Bu arada Protelion adlı Berlin merkezli bir siber güvenlik şirketi de hedef tahtasında. Daha önce Infotecs olarak adlandırılan şirket, OAO Infotecs adlı bir Rus şirketinin yan kuruluşu. Policy Network Analytics araştırma ağına göre, OAO Infotecs, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in fahri madalya ile ödüllendirdiği eski bir KGB çalışanı tarafından kuruldu. Protelion, bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu